35 jaar t-groep

0
709

Interim, Opel en Evi Van Acker

Binnenkort bestaat t-groep 35 jaar. Hoe groeide een overheidsbedrijf in die periode uit tot de vijfde grootste hr-dienstverlener van de Benelux?
TEKST: Jan Bosteels

1980

Om meer mensen aan (tijdelijk) werk te helpen, richt de Rijksdienst voor Arbeidsbemiddeling (RVA) zogenaamde 't-diensten' op in de steden Antwerpen, Brussel en Luik. De kantoren vergroten de markt van het interimwerk, ook voor de privésector. Ze worden na de derde staatshervorming en de oprichting van de VDAB in 1984 uitgebreid over heel Vlaanderen, vanaf 1986 onder de naam t-interim Vlaanderen.

2002

De commerciële diensten van VDAB worden verzelfstandigd. t-interim en t-consult worden verzelfstandigd tot t-groep, een nv die in heel het land actief is en de overheid als meerderheidsaandeelhouder heeft. Met de uitgekeerde dividenden van t-groep financiert de overheid sociaal-ethische projecten. Het merk t-consult wordt omgedoopt tot Ascento, gespecialiseerd in rekrutering, selectie, talent- en performancemanagement en outplacement.

2003

t-interim krijgt er twee taken bij: huishoudhulp uitsturen via dienstencheques en functioneren als sociaal bureau voor kunstenaars. De inmiddels veertig interimkantoren stellen vanaf nu dus ook huishoudhulpen tewerk met het systeem van dienstencheques. De t-heaterkantoren zorgen voor vlotte uitbetalingen van artiesten en andere creatieve medewerkers.

2008

De sterke groei stelt t-groep in staat om een belangrijke overname te realiseren. Het Nederlandse uitzendbedrijf Luba, opgericht in 1968 en ook actief in Polen en België, komt in handen van de groep. Door deze overname belandt t-groep in de top-5 van de grootste hr-dienstverleners van de Benelux.

2010

Bij grote bedrijfssluitingen zoals Volkswagen Vorst (2007), Opel Antwerpen (2010) en Philip Morris Nederland (2014) is Ascento een logische partner. De consultants helpen met hun persoonlijk advies heel wat medewerkers aan een nieuwe carrière.

2014

t-interim telt ondertussen 60 kantoren. Ascento pakt uit met een rebranding: een nieuwe visie, een nieuw logo en als klap op de vuurpijl de sponsoring van Belgisch zeilkampioene Evi Van Acker. Die sponsoring komt er niet toevallig, want net als in de zeilsport legt Ascento vanaf nu de nadruk op de wendbaarheid en koersbepaling van bedrijven en werknemers.

 

 

TEKST: Jan Bosteels