Als het maar beweegt

0
903

Guido Coekaerts organiseert voetbalcompetitie in UZ Leuven

Hoe krijg je je collega’s aan het bewegen? De vraag is simpel, het antwoord divers. Van een check-up met uitgewerkt programma tot – zoals hier – een voetbalcompetitie. “Ik laat er met veel plezier de tv-uitzendingen van de Champions League voor staan.”

Tekst: William Visterin

Al zowat 27 jaar organiseert Guido Coekaerts de voetbalcompetitie in UZ Leuven. “Een competitie met acht voetbalploegen met collega’s uit het ziekenhuis”, vertelt Guido. “Zo zijn er ploegen als FC Bordeaux (bestaande uit laboranten), FC Nursing (een team van verpleegkundigen) of Pellenberg (medewerkers campus Pellenberg). Dit jaar won overigens FC Nursing. De wisselbeker is op een feestelijke manier aan het winnende team overhandigd, met het nodige hapje en drankje natuurlijk”, zegt Guido al lachend.

De wedstrijden worden altijd op een avond in de week gespeeld. “Elk team voetbalt om de veertien dagen”, vertelt hij. Het is puur recreatief. “Al bevatten de meeste teams wel voetballers die ook in een andere competitie actief zijn. Het voetbal leeft zeker in het ziekenhuis. Super is dat alle beroepscategorieën mee kunnen dingen naar de beker. al jaren is een ploeg van artsen en artsen-specialisten in opleiding een actief en enthousiast team”, vertelt hij. “Het is ook leuk dat artsen, verpleegkundigen en nog veel andere collega’s samen sporten, wat inspeelt op de binding en teamspirit tussen de collega’s. Samen sporten is samen afzien, en samen afsluiten met een gezellige babbel en drankje. De teamspirit in UZ Leuven krijgt op die manier een extra duwtje”, zegt hij enthousiast.

Zelf speelde Guido ook jarenlang mee als flankverdediger. Maar toen hij een zestal jaar geleden last kreeg van zijn knie, moest hij afhaken. Al is hij als organisator op elke matchday trouw op post. “Ik laat er met veel plezier de tv-uitzendingen van de Champions League voor staan.”

ploeg
De winnende voetbalploeg van FC Nursing

Tekst: William Visterin