Amper een op de tien werknemers krijgt energie van zijn job

0
384

Hoeveel gaan er fluitend naar huis?

De grootste pijnpunten die werknemers met een negatief buikgevoel opzadelen, zijn het gebrek aan waardering en persoonlijke ontwikkeling.

Slechts 8 procent van de werknemers krijgt energie van zijn job en gaat al fluitend naar huis na een werkdag. Dat blijkt uit een peiling van HR-dienstverlener Agilitas bij 16.857 Belgen.

Pijnpunten

De grootste pijnpunten die werknemers met een negatief buikgevoel opzadelen, zijn het gebrek aan waardering en persoonlijke ontwikkeling. Amper 18 procent voelt zich echt gewaardeerd op het werk. En maar liefst 44 procent van de werknemers geeft aan weinig tot niets bij te leren op het werk. Nochtans hebben die zaken volgens experten net een belangrijke impact op ons buikgevoel.

Volgens experte Eva Vercouteren, coach bij Board of Innovation, heeft waardering een belangrijke impact op ons energiepeil en onze jobtevredenheid.

Zij ziet drie aspecten die bepalen of je al dan niet energie krijgt van je werk: zingeving, erkenning en workload. “Het is belangrijk om het gevoel te hebben dat je werk zin heeft, want dan ga je jezelf ook net dat tikkeltje meer inzetten. En als je je met hart en ziel inzet, dan is erkenning van je inspanning ook cruciaal. Geen waardering kan leiden tot een forse energiedip”, stelt ze.

Workload

Tot slot is ook de workload belangrijk. “Hoe realistisch is de hoeveelheid werk die je op je bord hebt? Verveling is een grote energy drainer. Maar te veel werk kan er zeker ook voor zorgen dat je pompaf naar huis gaat.”
 

Tekst: William Visterin