Andere job, zelfde baas (x4)

0
292

Voorbeelden van interne mobiliteit

Voorbeelden van interne mobiliteit bij Aquafin, Unilin, Agilitas en A.S.Adventure. Want waarom daarbuiten een witte raaf zoeken als je zelf (potentiële) toppers hebt zitten die de vrijgekomen job perfect kunnen invullen?

1.
Nathalie: van stagiaire, consulent en recruitmentconsultant tot ATS-expert


Op eigen verzoek en met vol enthousiasme twee keer van job veranderen bij dezelfde werkgever: dat is het (voorlopige) carrièreverhaal van twintiger Nathalie Tielemans bij Agilitas Group. Ze begon begin 2013 als stagiaire bij het HR-dienstenbedrijf en daarna groeide haar vakantiejob uit tot een vaste job als consulent in het uitzendkantoor in Lokeren. “Ik stond er mee in voor de rekrutering van diverse profielen. Ik heb er het totale dienstenpakket leren kennen”, vertelt Nathalie.

Ongeveer 2,5 jaar later voelde ze zich klaar voor een nieuwe job. “Ik kwam terecht in een nieuw district, Waas. Daar was ik als recruitmentconsultant mee verantwoordelijk voor de selectie van bedienden”, vertelt ze. “Ik had contact met klanten in samenwerking met onze uitzendkantoren. Deze job was specifieker omdat het om bedienden ging en tegelijk iets breder omdat er meer commercieel werk bij kwam kijken. Meer focus op klantenbezoeken en minder op administratie.”

Nathalie is een bezige bij. Ze zetelde in een paar werkgroepen rond de komst van een nieuw digitaal matchingsysteem, het zogenaamde ATS of applicant tracking system. Ze kreeg de vraag om de opleiding en ondersteuning te verzorgen van dat nieuwe platform. “Ik ben nu binnen de groep een van de experts die is aangesteld voor deze specifieke opleidingen. Ik vond het een mooie opportuniteit. Het fijne is dat er bij Agilitas Group wordt geluisterd naar waar mijn interesse ligt. En geef toe: hoe vaak heb je de kans om zo’n systeem mee uit te werken?” De toekomst ziet ze rooskleurig tegemoet: “Digitalisering staat niet stil dus ik ben hier nog lang niet klaar…”

2.
Jannes greep alle kansen om te groeien

as
Na enkele interimjobs als leerkracht lichamelijke opvoeding, ging Jannes Hermans in 2013 als verantwoordelijke van de trekking- en campingafdeling aan de slag bij A.S.Adventure.

“De producten en merken die A.S.Adventure verkocht, spraken me aan. Vooral omdat ze zowel op kwalitatief als ecologisch vlak goed scoren. Snel kwam ik erachter dat m’n nieuwe job de juiste match met m’n interesses en competenties was. Twee jaar later werd ik verantwoordelijk voor de skiverhuur en campingafdeling van onze store in Olen. Een winkel die dichterbij m’n woonplaats ligt en waar ik de kans kreeg om als ‘derde man’ nieuwe inzichten rond winkelbeheer op te doen. En kijk, vandaag werk ik als trainee storemanager in de winkel in Turnhout waar ik oorspronkelijk startte. Dat ik bij A.S.Adventure uitgedaagd word om te groeien, trekt me aan. Ik heb dan ook alle kansen die ik gekregen heb, met beide handen gegrepen”, vertelt hij.

Targets halen met het team

Of Jannes bij die overstap naar een managementfunctie onderweg geen hindernissen tegenkomt?Om door te groeien naar de functie van storemanager volg je bij A.S.Adventure eerst een traineeshipprogramma. Op die manier krijg je de kans om in meerdere winkels als trainee storemanager ervaring op te doen. Je leert al doende wat leidinggeven en het coachen van een team inhoudt. En je wordt ook vertrouwd met de procedures en de targets die bij je rol horen.”

Jannes benadrukt dat targets behalen niet losgekoppeld kan worden van de sfeer op de werkvloer. “De voorbije maanden waren leerrijk. Zo ben ik erachter dat je niet elke medewerker op dezelfde manier kunt benaderen en verschillende manieren van leidinggeven dient te hanteren. Want targets behaal je door een kader te creëren waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen en bereid zijn het beste van zichzelf te geven. Een positieve werksfeer wordt dan ook een van mijn focuspunten.”

3.
Francis werd general manager op 2,5 jaar tijd

un
Francis Maertens is bij UNILIN general manager voor de business die instaat voor mezzaninevloeren. “Een activiteit die uitgebreid werd nadat UNILIN een bedrijf overnam dat zich specialiseerde in mezzaninevloeren op maat”, vertelt hij.

Opmerkelijk is dat Francis nog maar 29 is en amper 2,5 jaar aan de slag is bij UNILIN. “Ervoor werkte ik bij een baggerbedrijf en was ik vaak in het buitenland. Ik ging op zoek naar een bedrijf in België met een gelijkaardige werksfeer. Eentje dat jonge medewerkers veel kansen en verantwoordelijkheden geeft en ruimte laat voor eigen initiatief. Zo kwam ik bij UNILIN terecht”, vertelt hij.

Francis werkte bij UNILIN eerst als projectmanager binnen engineering. “Een job die nauw aansloot bij mijn vorige job, maar toch niet helemaal mijn ding bleek. En dat heb ik besproken met mijn HR-verantwoordelijke die een traject heeft uitgewerkt met mij. Zo zijn we samen op zoek gegaan naar wat ik wilde en wat me energie geeft”, vertelt hij.

De puzzel viel mooi in elkaar voor Francis, want kort daarna kwam er de overname door UNILIN. Voor de nieuwe business zochten ze een general manager en zo kwamen ze bij hem terecht. Francis is er erg dankbaar om: “Ik besef dat het voor een organisatie niet evident is om zo veel verantwoordelijkheid te leggen bij een relatief jong iemand. Ik heb deze kans dan ook met beide handen gegrepen.”

Francis’ carrièreverhaal is voor velen van toepassing. “Laat altijd weten wat je zelf wilt. Geef dit ook vroeg genoeg aan, want de eerste stap komt van jezelf”, stelt hij. “Soms wachten mensen tot het laatste moment en dan zijn ze weg. Maar als je tijdig aangeeft welke richting je uit wilt, is de kans groter dat er opportuniteiten komen. Bij mij was dat alleszins het geval.”

4.
Angelo: een sprong in het diepe

aqua
Angelo Vermeer (26) begon bij Aquafin als operator op de waterzuiveringsinstallatie in Dendermonde. Na zes jaar switchte hij naar een job als adviseur onderhoud. Een logisch vervolg? Niet meteen: Angelo ging voor een job boven zijn diplomaniveau … en kreeg een vaste stek op de hoofdvestiging, met heel Vlaanderen als werkterrein.

Met zijn A2-diploma elektromechanica was een job als operator geknipt voor Angelo. Hij bleef het zes jaar lang: rioolwaterzuiveringsinstallaties laten draaien, technisch onderhoud, stalen nemen, administratie, rioolinspecties, onderhoud van pompstations: er viel veel op te steken bij het waterzuiveringsbedrijf. “Zelfs na zes jaar weet je nog niet alles”, zegt Angelo met een glimlach. “Je moet bijvoorbeeld weten welke soort afvalwater er binnenkomt. Zijn de fosfaatwaarden te hoog, dan stuur je een bepaald proces aan. Onze installaties heb ik door en door leren kennen, ook al gebeurt er heel veel automatisch. Naarmate ik in mijn job groeide, werkte ik steeds zelfstandiger. Als je leidinggevende je vertrouwt, is dat een groot voordeel.”

Toen spotte Angelo een vacature voor een adviseur onderhoud. “Ik solliciteerde … en ik had beet! Mijn technische scope is nu veel breder. Ik vervang en dimensioneer toestellen en ik ben het aanspreekpunt geworden voor airco’s, branders en ventilatie. -Als operator deed ik oliewissels op motoren of pompen, nu ga ik veel dieper in op de technologie en de technische details. Mijn vaste standplaats in Dendermonde heb ik ingeruild voor het hoofdkantoor in Aartselaar. De langere verplaatsing heb ik er best voor over, ik word trouwens vanuit heel Vlaanderen opgeroepen. Na amper een jaar is mijn netwerk enorm gegroeid.”

Ook al is deze job eigenlijk voor een bachelor, Angelo’s zes jaar ervaring als operator heeft veel mogelijk gemaakt. “De meeste collega’s hebben zo’n diploma, maar ik ben heel leergierig en volgde avondonderwijs om een graduaat elektromechanica te behalen. Dat heeft mijn sollicitatie zeker een duwtje in de rug gegeven. Ik ben blij dat Aquafin zich niet blindstaart op diploma’s en mij deze kans heeft gegeven.”

 

Tekst: Nathalie Ditrix, Wieland De Hoon & William Visterin