Charlotte en Elise: partners in finance

0
444

Hoe Charlotte haar ex-collega Elise overtuigde

Charlotte Serroen is al ruim twee jaar sales controller bij UNILIN. “Ik sta mee in voor de maandelijkse afsluiting. We zijn een beursgenoteerd bedrijf en moeten voor onze financiële rapportering dus aan de nodige verplichtingen voldoen”, zo licht Charlotte toe.
Tekst: William Visterin

Maar daar stopt haar job zeker niet. “Ik ben ook verantwoordelijk voor budgettering en forecasting en verbeter een aantal van onze processen”, vertelt Charlotte.

Het zijn ook die verbeterprocessen die de job van sales controller voor Charlotte extra interessant maken. “We zitten regelmatig samen met businessmanagers om onze analyse van de verkoopcijfers te bespreken, en uit deze analyses vloeien vaak initiatieven en projecten voort.” In die zin heeft Charlotte binnen UNILIN dus zeker een sturende functie, die veel verder gaat dan louter rapporteren van financiële cijfers.

De tevredenheid van Charlotte over haar job bereikte ook Elise Beke. “Elise en ik waren collega’s bij mijn vorige job”, vertelt Charlotte. “We konden goed met elkaar opschieten en hebben steeds verder contact gehouden”, vertelt ze.

Internationaal

Het verhaal van Charlotte zette Elise aan om bij UNILIN te solliciteren, en ze werd aangeworven. “Charlotte was altijd positief over haar job. Ze vertelde er spontaan over toen ik haar zag”, herinnert Elise zich nog. “Zonder haar werkte ik nu misschien niet bij UNILIN. Maar ik ben zeer tevreden, want het is absoluut een goede werkgever. De afstand naar mijn werk is zeer gunstig en er heerst een gedreven bedrijfscultuur. Bovenal sprak de jobinhoud me aan. Het internationale aspect vind ik interessant en uitdagend. Dat zijn allemaal aspecten die je op voorhand niet zeker weet.”

Charlotte en Elise voeren allebei dezelfde functie uit, al zijn ze wel voor andere landen verantwoordelijk. “Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn overstap. Er is ruimte voor initiatief en we krijgen de nodige opleidingen. Mijn verwachtingen zijn ingelost”, aldus Elise, die intussen tien maanden aan de slag is bij UNILIN. “Het bedrijf gelooft echt in jonge werknemers. Er wordt hier naar ons geluisterd”, besluit collega Charlotte.

elise

Tekst: William Visterin