De 10 van Colruyt Group

Colruyt Group is geen bedrijf als een ander, en wil dat waarschijnlijk ook niet zijn. Het is een grote organisatie met een eigen gezicht. In dit geval zelfs tien gezichten van medewerkers die de waarden van Colruyt Group, zoals menselijkheid, warmte, eenvoud en efficiëntie, uitstralen.
Tekst: William Visterin

1. Sanne Dutry  (27)
Category marketeer bij Dreambaby

“Ik ben als category marketeer bij Colruyt Group verantwoordelijk voor de productgroepen ‘op stap’ en ‘slapen’ binnen het babysegment van Dreambaby. We zijn hier met zes marketeers en ik werk ook samen met collega’s van andere diensten (zoals aankoop en verkoop) in een werkgroep waar we alle aspecten van onze productgroepen behandelen. Al geruime tijd specialiseer ik me ook in sociale media en e-mailmarketing. Dat is onderdeel van mijn takenpakket, en het is fijn dat ik hier ook de vrijheid krijg om zelf accenten te leggen en initiatief te nemen. Toen ik begon, vier jaar geleden, hadden we 1.500 fans op Facebook, nu bijna 65.000. Ook andere sociale media als Pinterest en Instagram  zijn voor ons meer en meer van tel.

Dit is mijn eerste job. Zelf heb ik een master in taal & letteren en een zogenaamde manama in meertalige bedrijfscommunicatie. Als schoolverlater draaide ik meteen vlot mee in het team. Iedereen was erg aanspreekbaar. Na 3,5 jaar kreeg ik promotie en nieuwe verantwoordelijkheden (en voordelen). Er is nu bijvoorbeeld iemand bijgekomen die de sociale media opvolgt. Zelf ben ik nog geen mama, al bepaal ik een groot deel van de babycontent. Ik kan me hier goed in inleven.”

2. Johan Maes   (29)
Projectingenieur machines technics, real estate & energy

“Ik werk als ingenieur momenteel voor Colruyt Group Fine Food, onze  productieafdeling. Wij verwerken bij Colruyt Group namelijk ons eigen vlees, we versnijden en verpakken zelf onze kaas en branden zelf onze koffie. Daar heb je machines voor nodig. Ik zorg voor het technisch advies bij de aankoop en de installatie van die machines. Ik vergelijk bijvoorbeeld de technische aspecten met die in ons lastenboek en coördineer de installatie. Die machines zijn overigens divers: van rookkasten, wasinstallaties tot snijmachines. Mijn projecten gaan momenteel vooral over de nieuwe productiesite in Halle.

Ik werk sinds een jaar en acht maanden bij Colruyt Group. Ik kom vers van school. Mijn chef heeft mij de kans gegeven om deeltijds te werken. Vanaf april vorig jaar kon ik al werken bij Colruyt Group, terwijl ik eigenlijk mijn eindwerk nog moest afwerken. Nadien ging ik voltijds aan de slag. Wat mij hier aantrekt, is de flexibiliteit en de kansen die je hier krijgt. Zo kan ik bijvoorbeeld mijn kindjes van school gaan halen. Mits overleg is er veel mogelijk. Je bent hier heel goed ondersteund door chefs. Fouten maken mag, dat is deel van het leerproces.”

3. Hannelore Delaplaecie  (35)
Aankoper

“Ik zorg voor contacten en onderhandelingen met onze leveranciers. Eerst kocht ik dierenvoeding aan. Nu doe ik dit voor voedingsmiddelen als pasta, rijst, tomaten in blik en bloem. Bij mij zit ook het etnische segment met de Aziatische en Mexicaanse keuken, met onder andere sushirijst, chilisaus en wraps, die overigens heel lekker zijn met frietjes, groenten en gebakken kip ertussen (glimlacht). Ik koop zowel aan voor nationale merken als voor Boni en Everyday, onze eigen private labels.

Een van de waarden die we hoog in het vaandel dragen, is respect. Zowel intern als extern. We gaan altijd op een correcte manier om met leveranciers. We denken in een zogenaamde win-win op lange termijn.  Aankoop beperkt zich overigens niet alleen tot onderhandeling over prijs, maar we zijn samen met ons team ook mee verantwoordelijk voor verschillende aspecten in de winkel, waaronder het assortiment.

In 2002, nadat ik afstudeerde als master in de handelswetenschappen, ben ik gestart bij Colruyt als kandidaat-gerant. Vervolgens werd ik eerste verkoper, werkvereenvoudiger en nu dus aankoper. Ik ben iemand die graag op tijd en stond nieuwe dingen doet en continu bijleert. Als dat niet zou kunnen, had ik hier waarschijnlijk niet meer gewerkt. Als jonge moeder van een tweeling van drie uit Kuurne, waardeer ik ook de flexibiliteit om zelf mijn werkritme mee te bepalen.”

4. Silvan Stok  (50)
Project Manager BP&S 

“Als projectmanager voor business, processen en systemen zit ik tussen de IT-afdeling en de rest van de organisatie. Colruyt Group werkt voor nieuwe zaken projectmatig. Ik krijg een opdracht met een streefdatum en een budget. Vervolgens stel ik een projectteam van mensen samen om de opdracht uit te voeren. Voorbeelden zijn een nieuwe Collect & Go-website of -app. Of een intern project waarbij we in een magazijn nieuwe software installeren.

Ik ben van opleiding ingenieur elektrotechniek, maar werk als zo’n 15 jaar als projectmanager. Het fijne aan mijn job bij Colruyt Group is het end-to-end-aspect: we zorgen ook voor de invoering van de specifieke wijziging in de organisatie zelf. We besteden ook aandacht aan het steeds beter uitvoeren van projecten, door coaching, fora, ‘lessons learned’ en adviseurs. Van mijn werkgever apprecieer ik dat hij iedereen zoveel mogelijk gelijkwaardig behandelt. Jef Colruyt (CEO) en Frans Colruyt (zijn neef, COO) hebben bijvoorbeeld geen eigen parkeerplaats. Gewerkte tijd is ook betaalde tijd. Overuren worden gecompenseerd, ook voor kaderleden.”

5. Didier Nicolas  (35)
Digitale UX-designer Premedia (intern communicatiebureau)

“Ik ben getrouwd en heb een kindje, en een tweede is op komst. Die primeur mag gerust in de krant (lacht). Ik ben een behoorlijke fan van rockmuziek uit de jaren negentig met groepen als Radiohead en Pearl Jam. Ik volgde een grafische opleiding en stapte vrij snel op de digitale trein. Ik werk ongeveer tien jaar bij Colruyt Group en heb in mijn vakgebied heel wat zien veranderen. In het begin baseerde alles zich op die ene expertdesigner. Nu gaat het om een team van verschillende profielen, waar design een onderdeel van is en de eindgebruiker nog meer centraal staat. Wat ik doe, is eigenlijk het visualiseren van projecten. Creatief, maar ook functioneel. Want gebruiksvriendelijkheid, daar staat Colruyt Group voor. Wat we doen is veel breder dan alleen websites voor Colruyt Group ontwerpen, we creëren digitale gebruikerservaringen. Van webtoepassingen voor Dreamland, de webshop van Collect & Go tot digitale touchpoints en applicaties voor smartphones. Het is een interessante sector, en een medium dat constant in beweging is.

Colruyt Group is een groot en Belgisch bedrijf, met correcte waarden, vind ik. Innovatief zijn en blijven is een uitdaging voor zo’n grote organisatie. Maar door de inbreng van verschillende profielen lukt dat hier goed.”

6.  Anne Verdoolaege (30)            
Coach werkvereenvoudiging Bio-Planet & OKay

“Colruyt Group gelooft heel hard in zijn eigen mensen, en rekent ook op hen. Mensen staan hier in voor hun eigen job.  Iedereen is deel van de vooruitgang. Elke werknemer bekijkt continu of zijn of haar job op de meest efficiënte manier verloopt.  Als coaches werkvereenvoudiging helpen we hen vanaf het helder stellen van het verbeterpunt, doorheen de verandering, tot aan hun gewenste resultaat. Daarin reiken we hulpmiddelen en technieken aan waardoor ze zélf de verbetering kunnen doorvoeren. Zelf pak hebben op je eigen werk staat bij ons voorop. Continue werkvereenvoudiging is niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor de klant en de maatschappij. De printers in onze winkel bijvoorbeeld, die drukken geen inkt af, de tekst wordt er ingebrand, wat goedkoper en milieuvriendelijker is. We stapelen onze bakken op een zodanig efficiënte manier, zodat we minder transport nodig hebben.

Collega’s kunnen mij ook vragen om een probleemsituatie in kaart te brengen. En dan ga ik uitvoerend aan de slag met metingen of observaties om feiten te verzamelen. Mijn werkterrein zijn de winkels van OKay en Bio-Planet. In mijn vorige job was ik zaakvoerder bij Bio- Planet. Maar wegens rugproblemen kon ik die functie niet langer uitvoeren. Ik heb toen heroriënteringsbegeleiding gekregen. Ik ben blij dat dat hier kon.”


 

7. Bjorn Grammens (33)
Verantwoordelijke beenhouwerij Cru

“Ikzelf werk al ruim 15 jaar bij Colruyt Group. Vandaag werk ik bij Cru, een marktconcept voor en door mensen met een passie voor lekker eten, pure smaken en authentieke kwaliteitsproducten. Ons vlees, van runderen en varkens, komt bijvoorbeeld als karkas binnen, en wij doen de verwerking. Ik ben in de winkel in Overijse verantwoordelijk voor de beenhouwerij en de poelier, en onderhoud ook de contacten met de partners.

Ik ben begonnen als stagiair en groeide zo door naar een vaste job. Ik werkte in de winkels van Ledeberg, Gent, Deinze, Zelzate en Eeklo. Ik klom op tot eerste beenhouwer en chef. Ik apprecieer van mijn werkgever de klantgerichtheid om steeds kwaliteitsproducten te willen aanbieden. In onze winkel helpen wij  de klant met wat hij/zij wil. We voorzien meer bediening (maatwerk) in verhouding tot zelfbediening. Daarnaast ben ik blij met de doorgroeimogelijkheden die ik in die 15 jaar heb gekregen.”

8. Bart Nulis (46)
Regiomanager Colruyt Laagste Prijzen

“Als regiomanager ben ik verantwoordelijk voor elf Colruyt-filialen in de regio Leuven. Het is een heel afwisselende job, waarbij ik met veel verschillende mensen werk. Ik geef rechtstreeks leiding aan een team geranten. Een belangrijk onderdeel van mijn werk is hen de middelen, coaching en ondersteuning geven zodat ze hun verantwoordelijkheid als filiaalleider kunnen opnemen. Zelf ben ik gedurende een tiental jaar  gerant geweest van een viertal winkels. Ook al is de wereld intussen sterk veranderd, ik kan op die ervaring terugvallen. Als persoon vind ik het heel belangrijk om te vertrekken vanuit een positief mensbeeld. Medewerkers vanuit geloof en hoop de ruimte geven om zichzelf te zijn, hun talenten te ontwikkelen en te leren omgaan met hun valkuilen.

Ik ben in 1991 eerder toevallig terechtgekomen bij dit bedrijf, in een tijdelijke job in afwachting van mijn legerdienst (dacht ik). Zoals velen ben ik ‘blijven plakken’ door de aangename werksfeer en de constante uitdagingen die ik ervaren heb. Het was zeker niet altijd rozengeur en maneschijn, de stiel van leidinggevende is een zoektocht waarin je regelmatig geconfronteerd wordt met jezelf. De open werksfeer tussen leidinggevende en collega's maakt dat je stap per stap verder kunt groeien. Het ruime aanbod aan persoonlijke groeitrainingen heeft daar zeker ook toe bijgedragen."

9. Michael Kaberuka    (27)
Teamleader logistiek

“Ik werk hier drie jaar en heb daarvoor nergens ander gewerkt. Ik stuur een groep van 40 mensen aan, onder wie heftruckchauffeurs en orderpickers. Wij zorgen er samen voor dat we de goederen op tijd en in goede toestand naar de winkels sturen. Onze klanten zijn de Colruyt- en OKay-winkels. Wij staan in contact met het winkelpersoneel voor informatie-uitwisseling over wijzigingen in de leveringen. Wij zorgen voor de verse producten die je in de koelruimtes ziet staan, zoals zuivel en versneden groenten, yoghurt, vers fruitsap en kaas. We vervoeren onze goederen in gekoelde frigokarren, zodat we die samen met niet-gekoelde karren in één vrachtwagen naar de winkel kunnen sturen. Op die manier vervoeren we geen lucht – dat is kostenefficiënt en duurzaam.

Teamwerk is hier erg van tel. Je kunt hier jezelf zijn. Iedereen spreekt mekaar aan met de voornaam. Bij vragen kun je terecht bij chef. Iedereen trekt aan hetzelfde zeel. We werken efficiënt; met geld smijten is hier uit den boze. Ik studeerde af als bachelor in kmo-management, en deed dan master TEW via een schakelprogramma. Ik heb hier in alle onderdelen van logistiek gewerkt. Zo kreeg ik mijn opleiding. Shift-werk spreekt me op zich wel aan. Je moet erg vroeg beginnen, maar dan heb je ook om 14.00 uur gedaan. Ik zie me nog lang werken voor Colruyt Group; er zijn hier 1.001 interessante jobs.”

10. Bart De Groodt (28) 
Dienstchef Colruyt Group Fine Food

“Ik werk bij Colruyt Group Fine Food, de productieafdeling van Colruyt Group. Momenteel ben ik nog dienstchef van 35 medewerkers die de kaasmachines bedienen en zorgen dat de kaas in sneetjes wordt verpakt. Ik zorg dat de machines en het team goed draaien en dat iedereen zich goed voelt in zijn of haar job. Concreet is dat de productie- en verlofplanning. Daarnaast verzorg ik voor elke medewerker ook ons zogenaamde PO (persoonlijk onderhoud of functioneringsgesprek). Je krijgt hier veel inspraak in het innoveren. Dat is ook logisch, want we zitten in een markt die constant in beweging is.

Ik ben op mijn 18 jaar bij Colruyt Group gestart als operator, op mijn 22ste werd ik dienstchef. Binnenkort word ik projectverantwoordelijke bij Colruyt Group Fine Food. Dat betekent dus stoppen met leidinggeven en starten met iets volledig nieuws. Het is fijn dat dit kan. Je wordt hier ook, via opleidingen, in ondersteund. Er zijn hier veel afdelingen en soorten jobs waarin je kunt doorgroeien, zonder ter plaatse te blijven trappelen. Vooral het samenwerken spreekt me hier aan. De betrokkenheid is groot, ook van bovenaf. Wij hadden gisteren bijvoorbeeld onze COO Frans Colruyt op onze afdeling op bezoek. Je merkt daarbij niet dat hij onze COO is, naar hiërarchie toe: hij vermengde zich gewoon met de andere medewerkers. Dat vind ik zo fijn.”

Tekst: William Visterin

“Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan."
Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close