De dag van Sylvia

0
186

Eén dag met een teamleader payroll

Sylvia Goossens is teamleader payroll BPO outsourcing bij Attentia. Zij staat aan het hoofd van een team van negen medewerkers die taken rond loonadministratie en payroll voor hun rekening nemen bij (grote) klanten zoals ING Lease of Telenet Retail. Met Sylvia overlopen we haar werkdag.

8.30 uur: Ik kom aan op mijn werk. Ik loop eerst door mijn mails. Ik bekijk wat er vandaag aan de orde is. Als teamlead van payroll BPO, wat staat voor business process outsourcing, sta ik mee in voor diensten rond loonadministratie en payroll. Ik doe zelf ook de payroll van onze businessunit preventie en bescherming en ben HR-projectmedewerker.

10.00 uur: Ik heb een overlegmeeting met mijn twee andere teamlead-collega’s. De ene staat in voor bonusoptimalisatie, de andere voor sourcing, onze consultants die bij klanten aan de slag gaan. Ook onze verantwoordelijke is bij onze meeting aanwezig. We bespreken wat belangrijk is op het vlak van peoplemanagement, onze business en financiën. We overlopen ook lopende afspraken en eventuele klantenbezoeken.

11.30 uur: De meeting is afgelopen. Ik loop nog even door mijn mails.

12.15 uur: Tijdens de middagpauze wandel ik meestal eens tot aan de Albert Heijn hier in de buurt en doe ik snel nog wat boodschappen.

13.15 uur: Ik overloop met onze total reward manager de stand van zaken rond het project Attentia meets DOTS. DOTS is een onlineplatform waar zowel HR- als well-being-opdrachten in een en dezelfde applicatie beheerd kunnen worden. Veel van onze klanten werken al met DOTS en nu wordt het ook intern toegepast. Practice what you preach! Een groot project dat ik samen met HR en enkele collega’s mee heb begeleid.

15.30 uur: Ik neem contact op met enkele klanten en plan een bezoek of telefoongesprek in voor volgende week. Er zijn immers een aantal contractvernieuwingen aan de orde die ik samen met de klant zal bespreken. Ik overloop en bestudeer ook nog even enkele cijferrapporten, want ook de budgetten moeten goed zitten.

17.15 uur: Ik haal mijn kinderen op van de naschoolse opvang: Camille is zes en Basile is drie.

20.30 uur: Ik ga ’s avonds nog een uurtje sporten: afterburn, een intensieve work-out in groep onder leiding van een personal trainer.
 

Tekst: William Visterin