De leiders van morgen

0
488

Vrijheid en verantwoordelijkheid in Mars Leadership Experience

Mars gelooft in kansen. Voor iedereen. Medewerkers helpen groeien in een richting die past bij hun potentieel en prestaties.
Tekst: Thalisa Devos

Bij Mars staat persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal en dat bewijst onder andere de Mars Leadership Experience (MLE) waarbij jonge ambitieuze mensen, die dromen van een internationale carrière, de kans krijgen om zich in het veld op te werken tot de leiders van morgen.

De Mars Leadership Experience is een driejarig programma voor beloftevolle en ambitieuze werknemers. De bedoeling is dat de deelnemers elk jaar een andere functie in een andere branche uitoefenen om zowel hun functionele, technische als leiderschapskwaliteiten aan te scherpen. Zo kunnen ze optimaal doorstromen naar een beloftevolle carrière bij Mars. In hun ogen is elke alumnus van het programma een potentiele leider. De bedoeling is dat geselecteerden gevormd worden om hun stempel te drukken op de koers die Mars vaart. Van in het begin. Daarom krijgen ze onmiddellijk grote verantwoordelijkheden, vrijheid en steun van een mentor, buddy’s en collega’s. Aiste als leider van het programma, Nicola als deelnemer en Loïc als alumnus vertellen over hun ervaringen met MLE.

Aiste Zumariene (42), afkomstig uit Litouwen, is Mars graduate program & talent manager voor Multisales in het MLE-programma. Ze is veertien jaar in dienst bij Mars, intussen leidt ze dit programma anderhalf jaar.

aistezumariene

“Wij noemen dit project vaak een live MBA (Master in Business Administration, n.v.d.r.). De geselecteerden krijgen een praktijkopleiding in businessmanagement. Door hen delen van de jobs te laten uitoefenen waarin ze later willen en kunnen terechtkomen, wordt immens veel ervaring en kennis opgedaan.”

Via een selectieprocedure worden jaarlijks twaalf deelnemers gekozen. Eén per unit, verspreid over 53 verschillende Europese en Zuid-Afrikaanse landen waar Mars operatief is in Multisales. “We zoeken naar kandidaten met een bachelor of een master, die graag mobiel en flexibel zijn, nieuwsgierig en ambitieus zijn, openstaan voor uitdagingen, groei en ontwikkeling, die verantwoordelijk zijn en oplosdenkend. Ze moeten willen leiden en vloeiend Engels spreken. Kandidaten moeten zich registreren. Is hun profiel interessant, dan volgt er een online test en verschillende interviews. Belangrijk is dat niet alleen wij de kandidaat kiezen, maar dat hij of zij ook ons kiest. Dat die persoon voluit gaat voor ontwikkeling en leiderschap en zich volkomen thuis voelt bij Mars.”

Het programma loopt over drie jaar. “Elk jaar wordt de MLE-deelnemer in een ander land, een andere functie en een andere bedrijfstak geplaatst om een zo breed mogelijk pallet aan kennis en skills aan te leren. Even belangrijk als de bedrijfskennis die hij of zij opdoet, is de zelfkennis. Door elk jaar in een volledig andere omgeving te werken leer je veel over jezelf, maar ook over verschillende culturen. Dat neem je allemaal mee in je reis naar het leiderschap. Daarmee creëren we geen artificiële maar échte rollen. Vandaag is de eerste generatie Multisales-alumni afgezwaaid. Ik ben ongelofelijk trots als ik zie wat zij bereikt hebben op een korte tijd en wat voor een toekomst hen tegemoet lacht. Als ik daar een klein beetje aan bijgedragen heb, ervaar ik mijn rol in het programma als een groot succes.”

Loïc Labeeu (26), afkomstig uit België, is key account manager voor Mars Multisales in Zwitserland. Hij is intussen 3,5 jaar aan de slag bij Mars, waarvan hij er drie jaar in het MLE-programma doorbracht.

labeeu

“In mijn eerste jaar ben ik aan de slag gegaan als een finance trade analist, in mijn tweede jaar als marketing accelerator en in het derde jaar als sales effectiveness manager.” Loïc is heel enthousiast als het over het programma gaat. “Fantastisch vind ik het. Over drie jaar heen stapelen de opportuniteiten en kansen die je krijgt zich in snel tempo op. Het is ongelofelijk hoe snel je daaruit leert en hoe breed je talenten zich op die manier ontwikkelen. Het culturele aspect speelt daarin een grote rol. Ik ben zowel in Groot-Brittannië, Oost-Europa als Zwitserland aan de slag geweest. De drie zijn niet met elkaar te vergelijken. Dus het is telkens aanpassen.”

“De verantwoordelijkheden die je krijgt in dit programma zijn groot. De beste manier om te leren. Persoonlijk heb ik daardoor geleerd niet alle druk op mezelf te nemen, maar anderen te durven betrekken in je project. Dat ligt helemaal in lijn met de kernwaarden van Mars én die van mezelf. Verantwoordelijkheid is heel belangrijk. En begint en eindigt bij jezelf. Ook als je jong bent. In mijn derde project heb ik voor moeilijke keuzes gestaan en heb ik geleerd dat je ook knopen moet durven doorhakken. Goed leiderschap betekent voor mij dat je ervoor zorgt dat mensen meer willen leren en bereiken dan dat ze op voorhand dachten. Dat je tout court een positieve invloed hebt op mensen en met mensen of teams op het bedrijfsresultaat.”

Nicola Volpi (23), afkomstig uit Italië, momenteel in zijn tweede jaar MLE als brand manager Mars Multisales Belgium.

volpi

“Ik hoorde over Mars en het MLE-programma via vrienden en familie. Ik heb me onmiddellijk kandidaat gesteld. Ik ben nu iets meer dan een jaar aan de slag. Mijn eerste jaar heb ik doorgebracht in Zwitserland als category manager, sinds oktober ben ik België aan de slag als Suzi Wan brand manager. Ik vind het fantastisch. Het was ook exact wat ik ervan verwacht had nadat ik de schoolbanken verliet. Mijn passie matcht perfect met die van het project. De ervaringen en verantwoordelijkheden zijn intens. Maar daar hou ik net van. In Italië hebben we een gezegde: ‘Je wilde met een fiets leren rijden? Dan is het tijd om te beginnen trappen.’ Ik wilde mijn carrière zo snel mogelijk in gang trappen, dan moet je daar zelf de verantwoordelijkheid voor nemen. En die krijg je bij Mars en in dit programma. Er wordt veel van je verwacht. Dat betekent dat je ook veel kunt doen. Dat je effectief een impact kunt hebben en dat het daar nooit te vroeg voor is. Zelfs als je snel van school komt. Ik denk dat dit de belangrijkste les is die ik tot nu toe geleerd heb. En dat een goede leider, door impact en visie, mensen samenbrengt om algemeen een hoger niveau te bereiken. Zonder autoriteit te gebruiken, maar het juiste te doen. Dat herken ik in mijn opvoeding en in dit bedrijf. Zoveel meer dus dan chocolade of hondenvoeding verkopen (lacht).”

Ben je net afgestudeerd? Schuilt er in jou een geboren leider en droom je van een internationale carrière? Ben je niet bang om een uitdaging aan te gaan? Maak vandaag nog het verschil en stel je kandidaat: http://bit.do/MarsMultisales

 

 

Tekst: Thalisa Devos