De tien van Arvesta

0
358

Experts worden ambassadeurs

Arvesta koos ervoor om in zijn recente mediacampagne niet met modellen maar met eigen medewerkers te werken. Een terechte keuze want de deskundigheid van de mensen van Arvesta maakt van hen het type ambassadeurs waarmee je maar al te graag naar buiten treedt.

Toon Elsen (foto onder rechts, Toon staat rechts op die foto)
Commercieel verantwoordelijke varkens, AVEVE Veevoeding

“M’n job is allesbehalve een nine-to-five. Ik ben vaak onderweg en kom veel in contact met landbouwers. M’n taak is om deskundig advies te leveren zodat onze klanten een optimaal resultaat kunnen bereiken. Het terrein waarin ik gespecialiseerd ben, is varkensvoeding. Door de jaren heen heb ik over dit onderwerp heel wat expertise kunnen opbouwen. Het geeft me grote voldoening wanneer ik vaststel dat die kennis de varkensboer helpt om sterkere resultaten neer te zetten. Want door het voeder af te stemmen op de specifieke noden van een dier, kun je wel degelijk een verschil maken.

Landbouw was al als jonge kerel m’n passie. Tijdens m’n vrije tijd vond ik het prettig om bij de boer in de buurt te gaan werken. Ook vandaag hou ik nog steeds van dat menselijke contact met de landbouwer. Alleen kan ik nu dankzij m’n studies (industrieel ingenieur landbouw) en de ervaring die ik de voorbije jaren opgedaan heb, de boer professioneel advies geven. Die rol sluit helemaal bij wie ik ben. Iemand met een grote liefde voor de landbouw en iemand die boeren in de eerste plaats wil vooruithelpen. “

Geert Haesevoets (foto boven links, Geert staat links op die foto)
Vertegenwoordiger, Hermoo

“Na een opleiding in de tuinbouwschool en fruitteeltleer, ging ik bij Hermoo aan de slag. Een job die me de mogelijkheid gaf om duurzame relaties met fruittelers op te bouwen sprak me aan. Zeker omdat je deskundig advies over gewasbeschermingsmiddelen kunt geven en zo de kansen op een geslaagde fruitpluk maximaliseert. Dit jaar nog was er een fruitteler die me vertelde dat het juiste beschermingsmiddel voor een succesvolle appeloogst had gezorgd. Zo’n compliment doet goed!”

“Dat m’n job geen bureaujob is, trekt me aan. Ik ben graag op de baan en in de natuur. Dankzij m’n job kom ik in contact met veel mensen. We werken in functie van de seizoenen. Lente, zomer en winter zijn behoorlijk druk. In de winterperiode probeer ik zo veel mogelijk klanten te bezoeken. De opvolging in de lente en de zomer is intensief, want je gaat voor een succesvolle oogst. Maar dat wordt dan weer gecompenseerd met de rustigere periode in de herfst. Het mooie van m’n job is dat je letterlijk de vruchten van je werk kunt plukken. Als je in een boomgaard wandelt en ziet dat de oogst gelukt is, dan geeft dat een goed gevoel.”

Henry Van Wonterghem (foto boven links, Henry staat links op die foto)
Area manager, Cofabel
 

“De liefde voor landbouwmachines heb ik met de paplepel meegekregen. M’n vader was verdeler van landbouwmachines en zo kwam ik al op jonge leeftijd in contact met toestellen die me fascineerden. Die fascinatie is er nog altijd. Ik heb het geluk dat de merken die we verdelen (John Deere en Kramer) erg inzetten op innovatie. Dat maakt m’n job alleen maar interessanter. Het betekent dat ik de lokale agenten van die merken en hun gebruikers vernieuwende oplossingen kan aanbieden.”

“Een ander aspect in m’n job dat me erg bevalt, is de brede waaier van oplossingen die Arvesta in huis heeft. Tijdens m’n contacten met klanten, krijg ik heel diverse vragen. Hoe verschillend ze ook zijn, er is altijd wel een specialist bij Arvesta die ze kan beantwoorden. Zeker in tijden waarin de professionalisering zich ook binnen de landbouw doorzet, is dit een sterk punt. Het maakt dat wij als organisatie over een enorm aanbod van expertise beschikken. Expertise die we graag met onze klanten delen zodat zij hun werking kunnen optimaliseren.”

Nick Adriaensen (foto boven rechts, Nick staat links op die foto)
Technisch-commercieel verantwoordelijke, Voeders Lannoo-Martens
 

“Gezonde voeding is een hot topic. Dat geldt zowel voor mensen als paarden. Het maakt m’n job ook superinteressant. Want tijdens m’n contacten bij onze klanten kan ik de gespecialiseerde kennis over paardenvoer die we met de jaren opgebouwd hebben in de praktijk toepassen. Mij geeft dat een fijn gevoel. Je bent niet alleen een product aan het verkopen, je bent vooral mensen aan het ondersteunen zodat ze nog betere resultaten met hun paarden kunnen neerzetten.”

“Ik hou vooral van het face-to-facecontact met de klanten én met de paarden. Paarden zijn schitterende dieren. Elk paard heeft een eigen persoonlijkheid. Dat aspect boeit me en maakt dat m’n job nooit saai is. Ik doe deze job ondertussen al bijna vijftien jaar. Ik zie m’n werk als een mooie match met m’n passie voor paarden en m’n studies. Ik ben namelijk afgestudeerd als industrieel ingenieur in de agro- en biotechnologie. Of er ook een minpuntje is? Dat zijn de files. Maar gelukkig kunnen we de afspraken bij de klanten dusdanig plannen dat we die files maximaal vermijden.”

Annie Vermeire (foto boven links, Annie staat links op die foto)
Hoofd kwaliteit & productontwikkeling, AVEVE Bloem

 “Nieuwe producten op de markt brengen, vind ik bijzonder boeiend. Dat heeft natuurlijk te maken met m’n opleiding als bio-ingenieur (scheikunde en industriële fermentatie). Het interessante aan de ontwikkeling van een nieuw product is dat je op bepaalde trends kunt inspelen. Als je dan vaststelt dat zo’n product effectief aanslaat, dan is de voldoening des te groter.”

“Hoge kwaliteit garanderen is een belangrijk aspect in m’n job. Ik zie het als een uitdaging om tot een juist evenwicht tussen kwaliteit en prijs te komen. Langs de ene kant wil je kwalitatief hoogstaande producten ontwikkelen en op de markt brengen, aan de andere kant wil je ook een competitieve prijszetting. Vandaag werk ik al iets meer dan dertig jaar voor Arvesta. Het is een bedrijf dat zich voortdurend vernieuwt en waar je dus niet snel op uitgekeken raakt. We hebben trouwens net Niamh, een nieuw merk in de sferen van de wereldkeuken, gelanceerd. Dat wordt alvast een nieuwe spannende ervaring.”

Jasper Vergoote (foto boven rechts)
Commercieel technisch verantwoordelijke, Spoormans

“Twee jaar geleden ben ik afgestudeerd als master in de biowetenschappen. Na m’n studies ben ik meteen begonnen bij Spoormans, een bedrijf van Arvesta dat gespecialiseerd is in braadkippenvoer. Waarom ik voor Arvesta koos? Tijdens m’n studies had ik een vakantiejob bij Spoormans gedaan en dat was bijzonder goed meegevallen. Het was een fijne werkomgeving waar ik veel heb kunnen bijleren. Ik was er dan ook van overtuigd dat een job bij die werkgever me de kans zou geven om verder te groeien. Zowel op persoonlijk als technisch vlak.”

“Wat me het meest aantrekt in m’n job? Dat is het contact met de klanten. Doordat je een bedrijf vertegenwoordigt dat mee is met de recentste ontwikkelingen, kun je deskundig advies geven. Dat wordt gewaardeerd. Met de tijd kun je met je klanten een vertrouwensband ontwikkelen.
Daarom hou ik van prospectie. Je ontmoet nieuwe mensen en krijgt de kans om met hen duurzame, professionele relaties op te bouwen.”

Eric Scheers (foto boven links)
Technisch commercieel afgevaardigde, Hortiplan

“Advies op maat van onze klant in de glastuinbouwsector geven: zo kun je m’n job samenvatten. Het boeiende aan m’n job is dat ik een tuinbouwbedrijf met onze technische expertise kan helpen om successen te oogsten. Technisch inzicht neemt in dat proces een steeds belangrijkere plaats in. Dat maakt m’n job interessant. Want door heel gericht en deskundig advies over bijvoorbeeld watermanagement, automatisering, elektriciteitsverbruik, … te verlenen, kun je het teeltrendement een echte boost geven.”

“Mijn job is mijn vrijheid. Maar die vrijheid gaat gepaard met verantwoordelijkheid. Hoe ik m’n klantenbezoeken plan, bepaal ik zelf. Essentieel is dat ik de vooropgezette resultaten bereik. Dat soort onafhankelijkheid bevalt me. Het helpt me ook om tot een gezond evenwicht tussen werk en privé te komen. Dankzij de flexibiliteit waarover ik beschik, lukt het me dan ook aardig om m’n professionele en persoonlijke verantwoordelijkheden te combineren.”

Geert Verhiest (Foto boven rechts, Geert staat links op die foto)
Technisch commercieel adviseur, Sanac

“De natuur heeft me altijd geboeid. Vandaar m’n studiekeuze voor bio-ingenieur met als specialisatie plantenbescherming. M’n job sluit helemaal aan bij m’n passie en m’n studies. Ik geef landbouwers advies over hoe ze hun gewassen zo optimaal mogelijk kunnen beschermen tegen allerlei soorten onkruid, ziekten en insecten. Ik vergelijk m’n job weleens met die van een dokter. Zoals een dokter z’n patiënt bezoekt, zo bezoeken wij de velden waar we de toestand van de gewassen van dichtbij volgen.”

“Als ‘dokter’ steek je veel op van je bezoeken aan de velden. Ik zie het als mijn taak om de kennis die ik doorheen de jaren opgebouwd heb en nog steeds aan het opbouwen ben, met m’n collega’s en onze klanten te delen. Tijdens het laagseizoen (december, januari, februari) organiseer ik regelmatig voordrachten over allerlei nieuwigheden binnen onze sector. Want onze sector is voortdurend in beweging. Maar precies dat maakt dat ik me in al die jaren nog geen seconde heb verveeld.”

Gertie Timmermans (foto boven links, Gertie staat links op die foto)
Winkelverantwoordelijke, AVEVE Winkels

“Tijdens m’n sollicitatiegesprek zeven jaar geleden wist ik meteen dat een AVEVE-winkel voor mij ‘the place to be’ was. Een verklaring daarvoor hoef je niet ver te zoeken: al m’n passies en hobby’s vind je terug in onze winkel. Om er een paar te noemen: ik hou van bakken en tuinieren en ben bovendien een grote dierenvriend die het fijn vindt om voor haar huisdieren te zorgen. Ja, deze job is me echt op het lijf geschreven.”

“Wat me de meeste voldoening geeft? Ik kan er echt van genieten wanneer ik merk dat onze klanten met ons deskundig advies geholpen zijn. Als iemand laat blijken dat hij tevreden is met de hondenvoeding die we aanbevelen, dan geeft dat een super gevoel. Wat ook goed voelt, zijn klanten die met een glimlach de winkel verlaten. Dan weet je dat de sfeer in je winkel goed zit en je met je team goed bezig bent.”

Sam Peeters (foto boven rechts, sam staat rechts op die foto)
Melkveespecialist, AVEVE Veevoeding

“Wat is de taak van een melkveespecialist? In de eerste plaats willen we melkveehouders vooruithelpen zodat zij met hun rundvee sterke resultaten kunnen behalen. Voeding speelt daarbij een cruciale rol. Koeien die niet voldoende melk produceren, zijn vaak gebaat met een aangepast dieet. Je kunt onze job dan ook vergelijken met die van een diëtist. Allebei gaan we op zoek naar een evenwichtige voedselmix die werkt voor de mens, of in onze sector voor het dier.”

“Zelf ben ik opgegroeid in een melkveebedrijf. Als jonge kerel heb ik gezien hoe betekenisvol de contacten met de melkveespecialisten voor m’n vader waren. Ik wil dan ook het allerbeste advies aan onze klanten bieden. Ik ben ervan overtuigd dat we op die manier het verschil voor hen kunnen maken. Dat Arvesta inzet op duurzaamheid, vind ik een sterk punt. Op een verantwoorde manier omgaan met de natuur, het is Arvesta’s missie en meteen ook een toekomstvisie waarin ik me helemaal kan vinden.”

 

 

 

Tekst: Nathalie Dirix