De wijze e-lessen van LeOn

0
744

Leren via tablet

Hi, ik ben LeOn. De nieuwe interactieve opleidings- en ontwikkelingssoftware van Lidl heeft een hipsternaam.
Tekst: Wieland De Hoon

LeOn staat voor (LEarning ONline) en is een applicatie die draait op – onder meer – een tablet. Je vindt hem binnenkort in alle Lidl-winkels. Marlene Dekker is opleider in de winkel van Knokke. Ze vindt LeOn een hele verbetering: “Bijleren doe je nu veel geleidelijker.”

“LeOn combineert e-learning met de praktijk”, verduidelijkt Marlene, de allereerste winkelbediende-opleider bij Lidl die collega’s wegwijs maakt met LeOn. “In april startte de eerste opleiding hier in Knokke. Ga je aan de slag in een winkel, dan krijg je via tablet en koptelefoon eerst stap voor stap te zien en te horen hoe alles in zijn werk gaat. Daarna ga ik met mijn nieuwe collega aan de slag op de winkelvloer.”

“Je leert via LeOn bijvoorbeeld hoe de AGF (Afdeling Groenten en Fruit) werkt: levering, plaatsing en presentatie, wat op elkaar mag en wat niet, verscontrole, prijskaarten … Het is net een VR-bril waardoor je naar de rekken kijkt. Tot nu hebben we twee medewerkers opgeleid met LeOn.”

Geleidelijk leren

“Ik vind het een hele verbetering. Toen ik begon, moest ik drie volle dagen naar het regionale opleidingscentrum in Merelbeke voor mijn theorieopleiding. Nu leer je geleidelijk, gespreid over vijf weken. Je hebt meer tijd per onderdeel en je mag af en toe een stapje terugzetten. LeOn frist ook achteraf regelmatig je kennis op. De modules zijn er op maat van iedere medewerker, met respect voor elk leertempo.”

leon

 

Tekst: Wieland De Hoon