Eén familie, één werkgever

0
527

Volledige familie Schotsmans werkt bij UZ Leuven

Marleen en Ronny Schotsmans, hun zoon Dries en dochter Dorien: op het eerste gezicht een gezin zoals een ander. Maar toch is er iets opmerkelijks.
Tekst: William Visterin

Ze werken allemaal bij dezelfde werkgever, UZ Leuven. Marleen was er het eerst aan de slag in 1984. Marleen werkt zelf als logistiek medewerker binnen de centrale sterilisatieafdeling. “Daar maken wij alles steriel wat in een ziekenhuis wordt gebruikt”, klinkt het. Haar echtgenoot Ronny Schotsmans werkt in de cafetaria van campus Pellenberg als eerste verantwoordelijke.

Vriendin van zoon ook

En om de familie compleet te maken: dochter Dorien is logistiek medewerkster binnen de intensieve diensten en zoon Dries is aan de slag bij de post- en scandienst van UZ Leuven. Ook zijn vriendin werkt overigens in UZ Leuven. “Dat we allemaal bij dezelfde werkgever werken, is toevallig. Al werd er binnen ons gezin ook wel vaak over het ziekenhuis gepraat. Het is een grote en best een aangename werkgever”, zegt Marleen.

Het is niet zo dat de vier gezinsleden bijvoorbeeld samen naar het werk trekken, dat gebeurt eerder apart. “Onze werkuren zijn erg verschillend. Eigenlijk kom ik mijn gezinsleden maar heel zelden tegen op het werk”, vertelt ze. “Ik werk in een afgesloten afdeling met ongeveer zestig collega’s”, vertelt Marleen, die haar job naar eigen zeggen erg graag doet. “Ik heb fijne collega’s. Er heerst een leuke sfeer bij ons op dienst. Dat merk je bijvoorbeeld als je  eens van shift wilt wisselen. Dat is nooit een probleem.”

schot

 

Tekst: William Visterin