Een schone lei voor ons allemaal

0
481

Attentia: wat leiders kunnen leren van straatkinderen

HR- en well-being-dienstverlener Attentia vond een onverwachte inspiratiebron om leiderschapskwaliteiten bij medewerkers te stimuleren.
Tekst: Wieland De Hoon

Een sterke cultuur valt of staat met de kwaliteit van het leiderschap in de organisatie. “Met Streetwize, een vzw die werkt met straatkinderen, gingen we tijdens ons personeelsevent aan de slag rond leiderschap en veerkracht”, vertelt chief HR-officer bij Attentia Sandra Boel.

“Straatkinderen overleven in een hard milieu dankzij ondernemerschap, wendbaarheid, samenwerking … Eigenschappen die we vertaalden naar onze eigen leiderschapscompetenties: ontdek in jezelf de change champion, collaborative challenger of disciplined entrepreneur. Maar we wilden graag iets teruggeven. Toen kwam Amar vzw in beeld, een organisatie die Indiase straatkinderen en meisjes die jong worden uitgehuwelijkt, een kans op onderwijs biedt.”

LEIDERSCHAPSVOETAFDRUK

“We nodigden al onze medewerkers uit om hun leiderschapsvoetafdruk te vergroten. Tijdens workshops kon iedereen voorstellen uitwerken die Amar vzw een boost zouden geven. De twee medewerkers die het hoogst scoorden op motivatie, opgestarte projecten en creativiteit, vertrekken in maart naar Rajasthan om er een week het leven van een gezin te delen onder de vleugels van Amar én om erover te bloggen. We maakten ook al een klant warm voor een gezamenlijk mvo-project (maatschappelijk verantwoord ondernemen) ten voordele van Amar en er volgen er nog. Ons engagement en leiderschap brengen we vér buiten de muren van Attentia.”

boel

Tekst: Wieland De Hoon