Geskied en goed bevonden

0
265

Medewerkers A.S. testen zelf hun nieuwe ski’s of snowboards uit

Werken voor een retailer in outdoormateriaal brengt opwindende trainingspistes met zich mee. Zelf nieuwe ski’s of snowboards uittesten bijvoorbeeld, doe je niet in de winkel maar gewoon waar het hoort: op een gletsjer.
TEKST: Wieland De Hoon

Zo vertrekt er elk jaar rond deze tijd een delegatie van A.S.Adventure-wintersportexperts naar de Oostenrijkse bergen om daarna in de winkels de lat nog wat hoger te kunnen leggen. Een initiatief dat niet op de koude grond valt, zegt Marie-Savinne Heyvaert, afdelingsverantwoordelijke.

“Een buitenkans! Elk jaar trekken we naar de gletsjer van Sölden in Oostenrijk voor materiaaltests, samen met collega’s uit verschillende winkels: dit jaar waren er 24 deelnemers. Heel interessant om van gedachten te wisselen en ervaringen te delen”, aldus Marie-Savinne Heyvaert. “Veel ski’s, snowboards en schoenen in de winkel hebben we zelf getest. Onze klanten krijgen info uit eerste hand. Zeker omdat ik al jaren deelneem, weet ik precies welk materiaal ik aan wie kan aanbevelen. Wie er meegaat, is de beslissing van de store. Nieuwe collega’s worden ook uitgenodigd. Het is geen ‘beloning’ en het dagprogramma is best pittig, maar het is natuurlijk een geweldige manier om bij te leren. Fantastisch dat A.S.Adventure je die kans biedt. Andere afdelingen doen hetzelfde met hun artikelen, kampeeruitrusting bijvoorbeeld.”

Geloofwaardig

Dat de skitestreis een geweldig initiatief is, beaamt Rudolf Geldhof, storemanager in Brugge.
“A.S.Adventure investeert echt in onze kennis. De skitestreis is een praktijkervaring die je helpt om je echt in te leven in de wensen van je klant. Met alleen theoretische kennis kom je er meestal niet. We hebben allemaal een grote passie voor onze producten. Onze wintersportadviseurs zijn vaak ervaren skiërs en/of snowboarders. Al zoeken we in de eerste plaats medewerkers met zin om klanten te adviseren, zelf voeling hebben met het product helpt natuurlijk enorm.”

Hoe het eraan toegaat tijdens zo’n skitestreis? “Vertegenwoordigers van de verschillende merken geven clinics waarbij we de technische kwaliteiten van een ski leren kennen – en van snowboards, wintersportkleding en accessoires zoals goggles en handschoenen. Dan testen we hoe de ski’s en snowboards zich op de piste gedragen. Wintersporters die het onderste uit de kan willen qua snelheid en bochtenwerk of juist eerder recreatieve skiërs: je kunt precies vertellen welk materiaal bij hen past. En ja, naast een fantastische bron van informatie is zo’n skitestreis net zo goed een fantastische teambuilding.”

Meningen

Wie het teambuildingaspect ook een schot in de roos vindt, is storemedewerker Bas Loef. “Dankzij de skitestreis word je allemaal samen ervaringsdeskundige. Als klant zou ik zelf veel eerder iets kopen bij iemand die zelf het materiaal getest heeft. Grappig trouwens dat verschillen in skiniveau ook leiden tot uiteenlopende meningen over een skimerk. Maar we houden allemaal stand op een rode piste, hoor (lacht).”

 

TEKST: Wieland De Hoon