Hoeveel stappen zet jouw bedrijf?

0
264

Tips van Attentia

Wat zegt jouw streven om elke dag 10.000 stappen te zetten over jou en jouw bedrijf? “Niet alle doelstellingen werken even motiverend, zeker als ze niet haalbaar blijken.”

Alarmerend nieuws onlangs in de media: Belgen bewegen te weinig. “Als arts verwondert mij dit niet. Ik stond ­­– of beter: zat – vroeger zelf voortdurend in het rood”, vertelt Edelhart Kempeneers, medisch directeur (en arts) bij Attentia. “Tot ik mijn gezondheid als een managementproject aangepakt heb. Ik maakte mijn gebrek aan beweging meetbaar en hanteerde het SMART-principe: Specifiek, Meetbaar, Realistisch en Tijdsgebonden”, vertelt hij.

Zoals velen had hij ooit een streefdoel van 10.000 stappen per dag. “Maar telkens als ik merkte dat ik de 10.000 niet zou halen, deed ik geen moeite meer. Morgen is een nieuwe dag, so why bother?”, aldus Kempeneers.

In eerste instantie bracht de Amerikaanse stand-upcomedian Jerry Seinfeld redding voor de medisch directeur van Attentia. “Niet met zijn humor, wel met zijn managementtechniek: don’t break the chain. Hiermee rijg je de opeenvolgende dagen waarop je je doel bereikt aan elkaar. Met elke bijkomende dag wordt de ketting langer. Mis je een dag, dan begin je van nul. Mijn record: 26 aaneensluitende dagen met meer dan tienduizend stappen”, vertelt Kempeneers. “Al was er opnieuw een nadeel: als ik een dag miste en dus helemaal opnieuw moest beginnen, was mijn motivatie weg.”

12.500 stappen per dag

Kempeneers schakelde over naar een weeksysteem, met een streefdoel van 70.000 stappen. “Als ik eens een dag miste en ik deed de andere dagen wat meer moeite, raakte ik toch aan gemiddeld 10.000 stappen per dag. Tien weken volgens dit principe was mijn record. Een drukke week vol consultaties en marathonmeetings maakte hieraan een eind. Het was onmogelijk om op de resterende dagen bij te benen. Exit motivatie. Exit weeksysteem.”

En dus plan drie. “Doel: 3.650.000 stappen op jaarbasis. Gemiddeld 10.000 stappen per dag dus. Dagelijks hield ik mijn stappen bij in een Excel-bestand en kon ik zien of ik voor of achter stond ten opzichte van mijn jaardoel. Op mijn sloffen haalde ik mijn doel in 2015. Om in 2017 zelfs meer dan vier miljoen stappen te zetten. En voor dit jaar heb ik het voornemen om een gemiddelde van 12.500 stappen per dag te halen!”

Stel doelen op bedrijfsniveau

Wat kun je hier als werkgever uit leren? “Niet alle doelstellingen werken even motiverend, zeker als ze niet haalbaar blijken. Op dat moment mag je niet stoppen, maar moet je de doelstellingen bijstellen naar een haalbaar ambitieus cijfer.” Doe dit op bedrijfsniveau en in teamverband, raadt hij aan.

Uiteraard is het niet evident om medewerkers aan het bewegen te zetten. “Vandaar dat we bij Attentia het Vital Company-programma hebben uitgewerkt voor bedrijven. Dit bestaat uit drie modules die naar keuze kunnen ingezet worden. Van Be Active, een laagdrempelige module die medewerkers bewust maakt en aanzet tot meer bewegen tot Be Fit, waarmee men echt op uithouding en conditie werkt. Een bedrijf dat de drie modules doorloopt en zijn doelstellingen behaalt, wordt bekroond tot Vital Company”, vertelt hij. “We merken dat het echt belangrijk is om niet alleen losstaande initiatieven op het vlak van beweging te lanceren, maar dat men dit beter integreert in een programma met een regelmatige opvolging. Deze aanpak stimuleert en overtuigt medewerkers echt van het belang van bewegen en werkt ook op langere termijn.”

Meer info op:
attentia.be/vital-company

Tekst: William Visterin