“HR stelt zelfs onze klantenbevragingen op”

0
695

MediaMarkt is Great Place To Work

Een negende plaats in de categorie bedrijven met meer dan 500 werknemers, vier jaar op rij een Great Place To Work. “MediaMarkt veranderde van een onpersoonlijke cash & carry in een plek waar je winkelbeleving lokaal vormgegeven wordt”, zegt directeur HR en customer delight Filip De Cuyper.
TEKST: MARK Magazine

“Autonomie, verantwoordelijkheid en fun zijn de basiswaarden. Dat is wat we – volgens onze medewerkers zelf – ook echt zijn. Dat we bij MediaMarkt alles zo decentraal mogelijk beslissen, biedt je de kans om het verschil te maken op jouw werkvloer. Je hoeft niet eindeloos op instructies te wachten. Elke winkel heeft nu een Solutions Corner waar klanten snel even terechtkunnen. Oorspronkelijk werd die ontwikkeld als een lokaal initiatief in de MediaMarkt-winkel in Herstal. We maken er pc’s startklaar, rusten smartphones uit met screenprotectors of zetten gegevens over op een nieuw toestel. MediaMarkt rolde het concept overal uit. De belevingseilanden voor klanten worden ook lokaal ingevuld.”

 “Denken vanuit mensen is volgens ons de basis van HR. Daar betrekken we onze klanten bij. Klantenbevragingen zijn bij MediaMarkt het terrein van HR. Als mensen het verschil maken in de klantenbeleving, is dat ook logisch. Creëer je een werkomgeving waarin mensen het verschil kunnen maken, dan worden ze solution makers.”

Attitude

MediaMarkt haalt al vier jaar op rij de top tien. “We komen van ver: 12 procent zaten we onder het marktgemiddelde bij de eerste bevraging. Werknemers werden alleen gezien als box movers. Gestaag zijn we blijven klimmen in de ranking. Vooral attitude geeft de doorslag. Dat merk je nu zelfs aan de securitymensen bij de ingang. Tijdens rekruteringsdagen worden kandidaten erop gescreend tijdens rollenspellen. Onze winkelmedewerkers evalueren live. Aan de vlotte, plezierige sfeer houdt iedereen een positief gevoel over, ook wie niet geselecteerd wordt voor een job. Rekrutering is óók beleving. En daar staat of valt alles mee.”

 

TEKST: MARK Magazine