Ik stond echt te popelen om opnieuw te gaan werken

0
390

Terug aan de slag na borstkanker

In augustus 2016 werd bij Petra Mertens borstkanker vastgesteld. Na een heelkundige ingreep en intensieve behandeling keerde ze in oktober 2017 terug naar haar job bij Arvesta. Vol verlangen om de draad met haar leven van voor de behandeling opnieuw op te pikken. “Ik wilde zo snel mogelijk opnieuw ‘de oude Petra’ worden.”

Toen Petra (rechts op de foto) in oktober 2017 opnieuw aan de slag ging, deed ze dat met volle overgave. “Ik stond echt te popelen om opnieuw te kunnen gaan werken. Dat ik in die periode nog chemo kreeg, kon me niet tegenhouden. Het zwaarste gevecht had ik geleverd en kijk, ik stond er nog.
Ik wilde dan ook zo snel mogelijk opnieuw een zo normaal mogelijk leven leiden zodat ik opnieuw ‘de oude Petra’ kon zijn”, zegt Petra Mertens, die vandaag als data steward op het hoofdkantoor van Arvesta werkt.

Tijdens Petra’s re-integratieproces kreeg ze met een aantal veranderingen te maken. In het begin kon ze namelijk niet meteen voltijds aan de slag en daarenboven kreeg ze een nieuwe functie aangeboden. “Het was wel wennen. Ik had al die jaren als management assistant voor de IT-afdeling gewerkt en werd nu gevraagd om die functie in te ruilen voor die van data steward. Vanuit Arvesta was die jobswitch vooral bedoeld om mij te beschermen en een duurzame re-integratie mogelijk te maken. Maar het heeft een tijdje geduurd vooraleer ik dit inzag. Daarvoor waren er gesprekken met collega’s, m’n manager en onze HR-businesspartner nodig. Vandaag besef ik maar al te goed dat het de beste oplossing was om m’n terugkeer zo soepel mogelijk te laten verlopen.”

Nieuwe Petra

Anja Artois, HR-businesspartner en talent manager bij Arvesta, bevestigt dat het voor een geëngageerde medewerker als Petra niet evident was om bepaalde verantwoordelijkheden los te laten. “Het is door met elkaar te praten dat we tot de best werkende oplossing zijn gekomen.
Wat me trouwens opvalt, is dat Petra tijdens het re-integratietraject een nieuwe versie van zichzelf geworden is. Iemand die vandaag ook veel belang hecht aan tijd maken voor haar gezin.”
Petra bevestigt dat ze de regelmatige werkuren van haar nieuwe job weet te waarderen. “Dankzij m’n regelmatige uren kan ik ’s avonds wat extra tijd met m’n kinderen doorbrengen. Dat is iets wat ik niet meer zou willen missen. M’n vroegere ik zou dat niet meteen een prioriteit gevonden hebben.”

Of ‘de nieuwe Petra’ nog tips heeft voor andere mensen die na een langdurige ziekte naar hun job terugkeren? “Ik kan alleen maar de raad geven van open te durven staan voor verandering. Voorts wens ik iedereen die zich in zo’n situatie bevindt, een werkomgeving waar je in alle openheid kan praten over het proces waar je door moet. Als mijn re-integratieproces gelukt is, dan komt vooral door de openhartige gesprekken die ik met Anja en sommige collega’s heb kunnen voeren. Weten dat er op je werk mensen klaarstaan om je te helpen om van je terugkeer een succes te maken, maakt een wereld van verschil. Want hoe sterk je ook wilt zijn, je hebt de steun van mensen rondom jou nodig.”
 

Tekst: Nathalie Dirix