“Ik voel me hier als een vis in het water”

0
758

Leren en werken: de winnende combinatie

Een diploma behalen is één ding. Een job vinden die bij je past, is nog iets anders. Dat een stage of studentenjob je hierbij kan helpen, zoveel is zeker. Vier jongeren die er niet voor terugschrikken al tijdens hun studies de handen uit de mouwen te steken, getuigen.
Tekst: Nathalie Dirix

Siemen Gits
Bachelor elektromechanica, specialisatie automatisering

AP Hogeschool Antwerpen
Stagair bij Aquafin

“Ik voel me hier als een vis in het water”

“Automatisering van machines en technische processen boeit me enorm.
Als we er dankzij technologie kunnen in slagen om vervelende taken te automatiseren zodat die niet langer door mensen hoeven gedaan te worden, dan is dat toch een stap voorwaarts, niet? Het is alvast de reden waarom ik voor de studierichting elektromechanica met als specialisatie automatisering koos.

Sinds een paar weken loop ik stage bij Aquafin, een bedrijf waar ik me als een vis in het water voel. Niet het minst omdat ik als kleine scoutsjongen ervan hield om in rivieren te zwemmen en me afvroeg hoe we onze wateren proper konden houden. Uiteraard ook omdat ik er de kennis die ik tijdens m’n studies opdoe, aan de realiteit kan toetsen.

Dat ik als stagiair een project toegewezen krijg waarvoor ik verantwoordelijk ben, vind ik echt cool. Er wordt van mij verwacht dat ik de huidige programmatie van Aquafins waterzuiveringsinstallaties actualiseer zodat die beantwoordt aan de softwarecriteria die je vandaag bij vooruitstrevende bedrijven aantreft. Of me dat gaat lukken?

Ik kan gelukkig voor m’n opdracht op twee stagebegeleiders rekenen. Die van m’n hogeschool en die van Aquafin. Toeval wil dat die laatste vroeger nog les aan me heeft gegeven. Ze weet dus perfect waar ik al sta en waar ik nog ondersteuning kan gebruiken. Voor mij is deze stageplaats dan ook een perfecte match. Ik voel me ondersteund, kan toepassen wat ik op de schoolbanken geleerd heb en bovendien zie ik met m’n eigen ogen hoe je met automatisering het proces van waterzuivering een handje kunt toesteken.”

 

Tekst: Nathalie Dirix