“Je bouwt aan relaties die decennia meegaan”

0
880

Bank J.Van Breda & C° is Great Place To Work

Verankerd in Vlaamse ondernemersgrond: Bank J.Van Breda & C° is een vaste partner voor heel wat bedrijven en zelfstandigen. Bij een gespecialiseerde adviesbank die zich uitsluitend richt tot kmo’s en vrije beroepen, werk je in de eerste plaats aan vertrouwensrelaties. “Vertrouwen staat sowieso centraal in onze bedrijfscultuur”, zegt senior accountmanager Lien Vannieuwenhuyse.
TEKST: MARK Magazine

“We hebben alleen ondernemers en vrije beroepen als klant. Je staat mensen met raad en daad bij over professionele- en privéaangelegenheden. Logisch dat je dan vertrouwensrelaties ontwikkelt. Privacy en discretie zijn de sleutelbegrippen.” Bank J.Van Breda & C° heeft een veertigtal kantoren en 470 medewerkers in heel België en nam deel aan Great Place To Work als organisatie met minder dan 500 medewerkers. “Daar eindigden we als Great Place to Work Certified Company. Bank J.Van Breda & C° scoort hoog op goed werkgeverschap en een mensgerichte organisatiecultuur.”

Persoonlijk

“Omdat je autonoom werkt, leer je als vertrouwenspersoon van ondernemers ontzettend veel bij. Je spreekt hun taal: dagelijkse kredieten, beleggingen, fiscale adviezen … Je bouwt aan persoonlijke relaties die vaak jaren- of decennialang groeien. Bij deze bank voel je onmiskenbaar een familiaal karakter met een oprecht respect voor cliënten en collega’s. Van tijd tot tijd de teamspirit boosten, is daarbij erg belangrijk. Dan telt de funfactor wel mee: een Mexicaanse quiz, een festival, een happy team – je zou het misschien niet meteen verwachten.”

Niet rond de pot

Bank J.Van Breda & C° ziet er van buitenaf wat hoogdrempelig uit, maar klopt dat beeld? “Helemaal niet: je helpt mensen heel concreet hun dromen waar te maken”, benadrukt Lien Vannieuwenhuyse. “Met een open geest en een competitieve, commerciële ingesteldheid kom je een heel eind. Graag prospecteren en je permanent bijscholen hoort erbij. Je drive leidt je naar professionele autonomie, om het samen te vatten. Bachelors en masters met ervaring in een commerciële functie zijn ideale profielen voor ons. Relatiegericht én assertief zijn helpt, want een ondernemer draait niet graag rond de pot. Om als juniormedewerker deze bank in de vingers te krijgen, is er een intensief opleidingstraject dat je grondig alle ins en outs leert kennen.”

Lean en digitaal

“We scoren meestal hoog als Great Place To Work omdat mensen zich goed voelen en met plezier naar hun werk trekken”, zegt Lien Vannieuwenhuyse. “Zelf ben ik hier al tien jaar aan de slag en ik zie de structuur achter de autonomie die je krijgt. Daardoor vind je vlot je weg. Digitaal zijn we helemaal mee: we waren een van de eerste banken waar paperless bankieren het nieuwe normaal werd. Fintech is ook voor een gespecialiseerde adviesbank essentieel. En we hebben korte communicatielijnen. Zélfs tussen een hoofdkantoor in Antwerpen en een kantoor in West-Vlaanderen (lacht). Dit is een lean organisatie.”

bank_van_breda

 

 

 

 

 

TEKST: MARK Magazine