Ken je producten: van tent en jas tot rugzak

0
780

A.S.-winkelmedewerkers doen de test

“Als wij onze klanten zo goed mogelijk willen informeren, moeten wij in onze winkels natuurlijk ook zelf op de hoogte zijn”, stelt Wietse Claes van A.S.Adventure. Winkelmedewerkers worden dan ook regelmatig getest op kennis van eigen producten.
Tekst: William Visterin

Wietse is, samen met collega Marie, expert outdoor bij A.S.Adventure. “Ik ben de inhoudelijke aanspreekpersoon voor onze camping- en trekkingsproducten. Dit doe ik voor onze winkels, maar ook voor onze aankoopdienst, marketingafdeling, klantendienst of HR-afdeling”, vertelt hij. Die producten, dat zijn onder andere rugzakken, tenten, slaapzakken, kampeermateriaal, maar ook waterdichte jassen. In zijn functie bezoekt Wietse ook regelmatig beurzen om nieuwe trends en producten te ontdekken.

Voorts geeft hij opleidingen voor winkelmedewerkers. Zo’n opleiding gebeurt ter plaatse, maar ook online. Ook is er twee keer per jaar een online test voor winkelmedewerkers van de camping- en trekkingafdeling. “Zij krijgen dan telkens veertig vragen over onder meer onze tenten, rugzakken en outdoorkledij. Medewerkers blijven zo op de hoogte van en betrokken bij onze eigen producten. Het is zeker geen examen, maar we nemen het wel ernstig. Op deze manier krijgt ook onze HR-afdeling een zicht op het kennisniveau in onze winkels”, vertelt hij.

Carrière

Wietse begon zijn carrière bij A.S.Adventure in de winkel van Leuven als medewerker op de trekkingafdeling. Daar werd hij afdelingshoofd en vervolgens assistent storemanager. “Nadien kreeg ik de kans om outdoorexpert te worden. Een kans die ik met beide handen heb gegrepen”, vertelt hij. “Kennis over producten is iets waarmee A.S.Adventure in zijn winkel het verschil maakt. Wij willen klanten zo goed mogelijk op de hoogte houden.”

En ja: zelf is Wietse een fervent gebruiker van zijn eigen producten. “Ik ga regelmatig met tent en rugzak op stap om onze eigen producten uit te proberen. Het is vaak onderdeel van mijn vakanties. Het is pas onder de juiste omstandigheden dat je het gebruik ervan goed leert kennen.”

 

Tekst: William Visterin