Laptop of tablet? De Asus Transformer Pad is beide.

0
814

Perfecte combinatie

Android-tablets hebben de reputatie enkel goed te zijn voor fun en ontspanning, maar niet voor het serieuzere werk. De Transformer Pad TF103C van Asus toont aan dat deze stelling niet klopt. Zijn geheime wapen: je kan hem in enkele seconden ombouwen tot een heuse laptop.
Redactie

Het is het vastklikbare toetsenbord dat de Transformer-familie van Asus zo uniek maakt in tabletland. Asus heeft goed begrepen dat heel wat mensen het wel leuk vinden om via een groot aanraakscherm op een tablet te gamen, een filmpje mee te pikken of wat rond te neuzen op Facebook. Maar tegelijkertijd zijn er momenten waarop een tablet niet geschikt is, bijvoorbeeld omdat je een lange, belangrijke mail moet typen of enkele gegevens in een Excel-werkblad moet controleren. Normaal zou je dan meteen naar een laptop grijpen, maar bij de Transformer Pad TF103C hoeft dat niet. Je neemt de aparte dock met uitgebreid toetsenbord erbij, je bevestigt het aan de onderkant van de tablet en je beschikt over een laptop waar je veel gemakkelijker op kan werken.

Het geheel scharniert ook, zodat het scherm na gebruik kan dichtklappen. Zo blijft hij beschermd tijdens transport. Dichtgeklapt is de Transformer Pad TF103C net geen twee centimeter dik; zonder toetsenbord blijft hij zelfs onder een centimeter.Het toetsenbord zelf is wat kleiner dan bij een desktop-pc, maar vrij snel kan je er goed op typen. Handig is de bovenste rij toetsen, met snelkoppelingen voor allerlei Android-functies. Je kan bijvoorbeeld met een druk op een knop de helderheid regelen, WiFi in- of uitschakelen, of de mediaspeler bedienen. 

Voordelen van een toetsenbord

Tijdens het werken in documenten ben je wellicht gewoon om met bepaalde toetsencombinaties te werken, bijvoorbeeld om tekst te selecteren en te plakken. Het mooie aan de Transformer Pad TF103C is dat je die snelkoppelingen gewoon kan blijven gebruiken, wat natuurlijk heel wat efficiënter werkt.

Opvallend is ook de touchpad, net onder de spatiebalk gelokaliseerd. Als je de touchpad aanraakt, beschik je over een muiscursor. Zo heb je een vertrouwd alternatief voor tikken op het scherm. Het gebruik van de touchpad is niet verplicht, maar in sommige toepassingen gewoonweg veel handiger. Bijvoorbeeld als je van cel naar cel wilt verspringen in een rekenblad of om een link aan te klikken op een overvolle webpagina. Het ultieme wapen voor de road warrior… 

 

 

Redactie