Lopen voor water

0
271

Ann was charity runner bij marathon van Berlijn

Jezus liep dan misschien op het water. Maar de prestatie van Anna Roose is minstens even straf. Zij liep voor water. Anna, die werkt bij Aquafin, was namelijk charity runner bij de marathon van Berlijn. Met zuiver water als goed doel.
TEKST: William Visterin

In het dagelijkse leven is Anna studieverantwoordelijke hemelwaterplannen, maar lopen is een van haar favoriete hobby’s. “Ik zit in een atletiekclub en train er zowat drie keer per week. Ook bij Aquafin ga ik vaak tijdens de middag lopen met collega’s. Altijd fijn om je gedachten even te verzetten”, vindt ze.

De marathon van Berlijn, die enkele weken geleden plaatsvond, is met 40.000 sportievelingen aan de start een van de grootste wedstrijden ter wereld. “Bovendien lopen we langs verschillende historische plaatsen in Berlijn, wat zeker een pluspunt is.”

Om charity runner te kunnen zijn, moest Anna op voorhand minstens 800 euro verzamelen voor een van de voorgestelde goede doelen. “Ook door de duidelijke link met mijn job met Aquafin, koos ik voor World Vision dat drinkwater, sanitair en hygiëne voorziet in afgelegen gemeenschappen”, vertelt ze.

Eerste marathon

Haar collega’s waren een grote hulp om haar startbedrag samen te sprokkelen. “Zo organiseerde ik bij Aquafin een café solidarité met een heerlijk ontbijt, een gezonde lunch en – natuurlijk – een gezellige middagloop voor de sportievere collega’s”, zo klinkt het.

Het was voor Anna de eerste marathon en over haar tijd (toch altijd een topic bij wedstrijdlopers) was ze best tevreden: 3 uur 33 minuten. Of het moeilijk is om je klaar te stomen voor je eerste marathon? “Als je een beetje sportief bent en al regelmatig loopt, valt dat best mee”, zegt ze bescheiden. “Ik schat dat je je dan op 12 à 18 weken wel kunt voorbereiden op een marathon.”  Een nieuwe marathon ligt voor Anna voorlopig nog niet in het verschiet. “Ik wacht nog even af, maar lopen blijf ik natuurlijk doen. En ja hoor, ook met de collega’s.”

 

TEKST: William Visterin