Moeder, waarom werken wij?

0
259

Tien redenen waarom wij dagelijks gaan werken

Want werken heeft zoveel voordelen, vindt Hermina Van Coillie, onderzoeksexpert in het interne kenniscentrum HR- Research van Securex

We beschouwen ‘werk’ maar al te vaak als een belasting. Het is bijna een noodzakelijk kwaad. “Nuttig om geld te verdienen. Maar toch iets waar we zo snel mogelijk mee moeten stoppen. En liever op ons 60ste dan op ons 67ste.”

“Jammer, want werken heeft zoveel voordelen”, vindt Hermina Van Coillie, onderzoeksexpert in het interne kenniscentrum HR- Research van Securex. Motivatie is de rode draad doorheen haar werk. Onlangs voerde ze een onderzoek bij meer dan 3.000 werknemers over hun werkfuncties, met deze lijst tot gevolg. “Er zijn verschillende redenen waarom ‘werken’ zo interessant kan zijn”, stelt ze. Deze tien alvast:

1. Een eerste is de bijdrage die je als werknemer levert aan de maatschappij. Door te werken voel je je zich meer betrokken.

2. Een tweede is natuurlijk het loon. Goed werk kan ervoor zorgen dat de werkende Belg het leven kan leiden dat hij wil, en dat hij daarbij misschien zelfs nog wat kan sparen.

3. Een derde is het sociale contact. Vaak brengen werknemers veel tijd door met andere mensen, en ontmoeten ze vaak ook nieuwe mensen.

4. Een vierde is het gevoel van waardering dat werknemers krijgen. Ze bouwen een zekere ‘status’ op.

5. Werk structureert de dag en kan ervoor zorgen dat werknemers zich minder vervelen.

6. Door te werken kunnen werknemers zich persoonlijk ontwikkelen.

7. Sommigen beweren dat ze fysiek gezond en vitaal blijven door hun werk.

8. Anderen leggen eerder de nadruk op mentale fitheid.

9. Werk kan het persoonlijk geluk verhogen.

10. Werk kan ervoor zorgen dat werknemers langer leven.

En welke reden is het belangrijkst?

De Belg werkt vooral om tijd door te brengen met andere mensen, zijn capaciteiten te ontplooien en zinvol bezig te zijn. De Belg werkt het minst om zich belangrijk te voelen voor vrienden of om langer te leven.

Werknemers werken dus niet alleen voor het geld, stelt Van Coillie vast. “Als hun werk wegvalt, verliezen ze ook een deel van hun identiteit”, stelt ze. “Een werkgever speelt hiermee een cruciale rol in hun leven. Daarom is het ook zo belangrijk dat die aandacht schenkt aan hun ontwikkeling. Door in te zetten op hun loopbaan en talenten, creëert hij mee een belangrijk deel van hun identiteit. En zorgt hij ervoor dat ze met plezier aan de slag blijven.”

Tekst: William Visterin