Opvallende bedrijfsruimtes

0
438

Ziet jouw kantoor er ook zo hip uit?

Werken of vergaderen is zoveel leuker als het in een mooie of simpelweg toffe omgeving gebeurt. We kregen een inkijk in de leukste kantoor- en meetingruimtes van enkele vooraanstaande werkgevers. In deze reeds: de vergader-combi van de Federale Politie en de receptie bij UNILIN.
TEKST: William Visterin

1. De vergader-combi (politie)

De federale politie beschikt sinds kort over een vergader-combi. Een wat? Eigenlijk een oude combi die is omgetoverd tot meeting unit. “De combi past in ons project rond het Nieuwe Werken waarbij we de kaart trekken van de functionele bureaus. Met andere woorden: minder vaste bureaus voor de medewerkers, meer flexibele werkruimtes met draadloze internetverbinding en dus ook extra vergaderruimten omdat daar behoefte aan is”, vertelt Géraldine Bomal, directrice van de communicatie bij de federale politie (zie foto). “Voorts is deze vergader-combi een creatieve manier om bij de politie om te gaan met het beperkte budget.”

combi

De combi deed effectief dienst in de jaren zestig (toen ook in wit-rode tinten), maar kreeg zo een nuttig tweede leven én een wifi-verbinding. Géraldine: “Eigenlijk was deze combi bestemd voor het Forum, zeg maar ons politiemuseum. Het opwaarderen van bepaalde museumstukken door ze nieuw leven in te blazen, maakt deel uit van een langetermijnproject.”

Rijden doet deze veteraan nog wel, al is het voorlopig de bedoeling dat hij braaf in de patio op het hoofdkantoor in Elsene blijft staan.

2. De receptie bij UNILIN

“UNILIN staat voor innovatie en design. Dat zie je ook meteen wanneer je bij ons binnenkomt in Wielsbeke”, stelt communicatiespecialist Kathy Callens. Wandel je verder, dan kom je aan de koffiehoek (foto rechts met bovenaanzicht). “Hier kun je, al dan niet met een lekkere koffie, informeel vergaderen met collega’s.”

Ook de vestiging van UNILIN in Desselgem valt al vanaf de receptie op door het strakke en moderne interieur (foto links). “Elk bureau is volledig omringd met glas en heeft aan beide zijden grote grijze wandkasten”, vertelt Ann-Sophie Martens, marketingmanager voor België. “In Desselgem vind je ook ons Expert Lab, ons gloednieuw trainingscentrum (foto rechts). In dit opleidingscentrum ontvangen we wekelijks dakwerkers om hen op te leiden.”

 

TEKST: William Visterin