Ploegwerkers aan het woord

0
580

Waarom ik het liefst in ploegen werk

De ene werkdag vroeg uit de veren, de andere laat (of niet) onder de wol: werken in ploegen lijkt niet zo simpel. Al heeft het systeem tal van voordelen, zoals een hogere ploegenpremie en meer vrije tijd. We vragen het ook aan zij die het kunnen weten: de ploegwerkers zelf.

Tekst: William Visterin & Timothy Vermeir

“24 uur op 24 en 7 dagen op 7. Alleen tussen Kerst en Nieuwjaar ligt de productie stil”, vertelt Eveline Himpens, plant HR-manager bij UNILIN. Bij haar op de site werken er ongeveer vijfhonderd medewerkers in ploegen. Vooral in de productie-eenheid voor laminaat, met het bekende Quick-Step, en in de vinylfabriek, met Livyn.

Opvallend is dat  ‘het ploegenstelsel’ niet bestaat. “Ons meest gebruikte stelsel is het continue ploegenstelsel in vijf ploegen, wat dus over vijf weken wordt gespreid. In die periode werken de collega’s afwisselend ‘s ochtends, in de namiddag, ‘s nachts en in het weekend”, legt Himpens uit. “Het voordeel van zo’n systeem is dat je al voor heel het jaar weet hoe je moet werken. Op vijf weken ben je ook drie weekends thuis en krijg je tien weekdagen rust”, stelt ze. “Omgerekend werk je 33,6 uur per week en doordat je twee van de vijf weekends werkt, verdien je ook meer.”

Maar ploegenarbeid vergt ook inspanningen. “Je moet kunnen omgaan met het switchen van ploegen en je bioritme kunnen aanpassen, zoals bijvoorbeeld overdag kunnen slapen, wat niet altijd evident is”, geeft ze toe. “Belangrijk is ook dat je gezin erachter staat en dat je als gezin zowel de voordelen alsook de consequenties van een ploegensysteem kent, begrijpt en ernaar leeft”, benadrukt Eveline, die weet waarover ze spreekt: haar echtgenoot werkt ook in ploegen.

Als alle bovenstaande aspecten goed werden overwogen, lukt het wel. Zo kent het vijfploegenstelsel bij UNILIN een trouwe aanhang. “Mensen die bij ons in een systeem van bijvoorbeeld vijf ploegen gaan werken, die stappen er doorgaans niet snel uit en zijn verkocht. De meesten willen zelfs nooit naar een dagstelsel gaan”, stelt ze vast.

 

Vier collega’s van UNILIN vertellen waarom werken in ploegen hen op maat is geschreven:

1. Rudi Termont, machinebediener

“Ik werk al 5,5 jaar bij UNILIN in ploegverband. Voor mij een goede combinatie werk-gezin en werk-vrije tijd.  Ik kan mij meer focussen op mijn kinderen, partner, huiselijke taken en hobby: fietsen.  Een ander voordeel is geen tijdsverlies in het verkeer en aan de kassa van de supermarkt.”

2. Nick Vandermersch, ploegleider

“In een vijfploegenstelsel kan ik mijn job perfect combineren met de renovatiewerken in mijn huis en mijn gezinsleven. In mijn vrije week en op mijn recupdagen kan ik enorm veel werk verzetten, wat in een dagfunctie onmogelijk is.”

3. Linsey Merchie, ploegleider

“Als je de ochtendshift of nacht hebt, heb je nog een mooi stuk van de dag dat je aan hobby’s kunt besteden. In mijn geval is dat de vrijwillige brandweer. Het vijfploegensysteem is bovendien een goed betaald systeem door de weekends die je werkt. Twee weekends op vijf werken, dat maakt privézaken in het weekend nog mogelijk.”

4. Arne Vansteenkiste, machinebediener

“In een vijfploegenstelsel vind ik de vrije tijd een zeer groot pluspunt. In mijn geval heb ik tijd voor mijn drie kinderen. Zo ga ik bijvoorbeeld wekelijks zwemmen met mijn oudste zoon of kunnen we meerdere malen per week een bezoekje brengen aan de (over)grootouders. Ook op sportief gebied kan ik wat meer plannen qua fietsen, squashen en minivoetbal.”

 

Tekst: William Visterin & Timothy Vermeir