“Respect en wederzijds vertrouwen”

0
556

Uitvaartspecialist DELA is Great Place To Work

Met 750.000 verzekerden en 63 uitvaartcentra is DELA dé uitvaartspecialist in België. Naast DELA Insurance – het uitvaartzorgplan – verzorgt DELA Funerals de uitvaart van één op de tien Belgen.
TEKST: MARK Magazine

In Zaventem behandelt DELA 80 procent van alle repatriëringen. Voor het eerst namen de meer dan 700 medewerkers deel aan de Great Place To Work-bevraging – om meteen in de top tien te eindigen. Een organisatie die leeft, is het beeld dat twee jonge medewerkers schetsen.

Natascha Geelen werkt sinds kort in de Antwerpse hoofdvestiging. Haar job: nabestaanden na een overlijden begeleiden bij het openen en opvolgen van de uitvaartverzekering. Collega Sven Nijssen ervaart nóg intenser het contact met nabestaanden: de functie ‘adviseur uitvaartverzorging’ staat voor begrafenisondernemer. “Ik werk vanuit het uitvaartcentrum in Lanaken”, vertelt Sven. “Ook al werk ik daar autonoom, toch ondervind ik het DELA-familiegevoel. Ik werk hier zelf pas twee jaar, maar in deze sector heb ik al zestien jaar op de teller. Het teamgevoel bij DELA valt me echt op. Met het opleidingsaanbod ben ik ook erg blij: Photoshop, een rouwbrief opstellen … Het gegeven ‘uitvaart’ moet je wel liggen, natuurlijk. Een familie ondersteunen en begeleiden doe je met hart en ziel.”  

Gewaardeerd

“EHBO staat ook op het programma”, zegt Natascha. “Of je kunt je Frans bijspijkeren. Vooral dankzij onze open bedrijfscultuur scoren we als Great Place To Work. 83 procent halen op de Trust Index (medewerkersonderzoek dat peilt naar het vertrouwen en werkplezier, n.v.d.r.) is mooi, toch?” Iedereen is aanspreekbaar, de CEO zit gewoon mee in het kantoor. “En als starter voel je je meteen welkom”, vervolgt Natascha. Tijdens de ontmoetingsdagen leer je je collega’s snel kennen. Ik werkte vroeger voor een verzekeringsmakelaar. Ik kwam bij DELA langs voor een productopleiding. De sfeer beviel me enorm: eigenlijk wilde ik meteen beginnen. En kijk.” Respect en wederzijds vertrouwen typeren DELA, beaamt Sven. “Ik voel me gewaardeerd door het hele team, ook door de collega’s bij de afdeling verzekeringen of nabestaandenzorg. Dat mis je als zelfstandig begrafenisondernemer. Bovendien: je inzet loont altijd. Feedback van familieleden over het verloop van een uitvaart kan elke DELA-medewerker lezen. Een positieve stimulans.”

Samen sporten

Een gratis stuk fruit, een ontbijt … maar vooral ook teambuilding creëert een warme sfeer. DELA financiert over de afdelingen heen buitenactiviteiten die de medewerkers zelf voorstellen en organiseren. 32 collega’s uit de drie diensten trekken deze lente vier dagen richting Ventoux in de Franse Alpen. “Ook al werk je niet op het hoofdkantoor, toch val je niet uit de boot”, zegt Sven. “Vind je over de afdelingen heen twintig deelnemers voor je idee, dan krijg je een go. De 10 Miles hebben we op die manier ook al in team afgewerkt. Inspraak in de bedrijfsprocessen? Je mag zelf projecten voorstellen. Een lokaal idee kan nationaal uitgerold worden. Zo zorgen we nu voor muziek op begraafplaatsen. De waarden waar DELA voor staat, brengen we ook voortdurend in de praktijk. Héél belangrijk in een sector waarin je vaak omgaat met mensen in een kwetsbare positie.”

www.delajobs.be

dela

TEKST: MARK Magazine