Steeds meer jongere werknemers met bedrijfswagen

0
1502

Groot verschil arbeider en bediende

Het aantal bedrijfswagens blijft toenemen. Vandaag heeft bijna een op de vijf werknemers een bedrijfswagen.

De verdere opmars van de bedrijfswagen blijkt uit cijfers van HR- en well-being-specialist Attentia. Op drie jaar tijd is het aantal werknemers met een bedrijfswagen met bijna 22 procent gestegen.

Arbeiders 

De bedrijfswagen laat ook een opdeling zien tussen bedienden en arbeiders. Amper 2 procent van de arbeiders krijgt vandaag een bedrijfswagen als extralegaal voordeel ter beschikking. Bij bedienden is dat bijna 29 procent.

De bedrijfswagen stijgt in alle leeftijdscategorieën. Toch is het de groep jonge werknemers (20-29 jaar) waar procentueel de grootste stijging is: een toename van bijna de helft op drie jaar tijd. Bij deze groep hebben wel bijna evenveel vrouwen als mannen een bedrijfswagen ter beschikking, terwijl boven de veertig de mannen de bovenhand halen.

Cash for cars

Ook opmerkelijk (of misschien net niet) is dat het concept van cash for car vandaag geen succes blijkt te zijn, al is er nu wel een aanpassing aan de regelgeving in de maak. “Toch moeten we alternatieve mobiliteitsoplossingen blijven stimuleren”, oppert Yves Labeeu, tax en legal consultant bij Attentia.
 

Wie krijgt bedrijfswagen?
Bediende: 29%
arbeider:  2%

car

Tekst: William Visterin