'Trots op wat we al gerealiseerd hebben'

0
1061

Duurzame en lokale initiatieven bij UNILIN

Bij UNILIN zijn intussen 400 medewerkers in de formule van de leasefiets gestapt.

“Bij UNILIN zijn we binnen ons concept The Happy Workout steeds op zoek naar leuke initiatieven voor onze medewerkers. De initiatieven variëren van sportevenementen over bepaalde kortingen tot praktische zaken die het leven gemakkelijker maken zoals onze Coffee Corner of vakantiewerking. Bij de keuze van de initiatieven houden we rekening met meerdere elementen zoals duurzaamheid en lokale economie”, vertelt Lien Vandelanotte, compensation & benefits manager bij UNILIN.

“Zo zijn we dit jaar van start gegaan met de leasefiets. Onze medewerkers kunnen in een leasingformule stappen waarbij zowel de werkgever als de medewerker een bijdrage leveren. Veel collega’s komen vandaag regelmatig met hun (elektrische) leasefiets naar het werk. Het succes van de fiets? Je zorgt ervoor dat er minder auto’s op de weg zijn en je voelt je niet alleen fit in de benen, maar ook in het hoofd.”

Velovrienden

“Bovendien maakt elke fietser bij UNILIN deel uit van de Velovrienden-groep. Die krijgen af en toe een extraatje. We organiseren acties om onze Velovrienden te belonen voor hun fietsritten. En het communitygevoel krijg je er bovenop! Je kunt bovendien zelf je lokale fietshandelaar kiezen. Maar liefst 400 mensen zijn intussen al in de formule gestapt. De lokale economie steunen we ook met onze broodautomaat met brood van een lokale warme bakker. En met het fruit van een lokale fruitboer dat we gratis ter beschikking stellen van onze medewerkers”, aldus Lien Vandelanotte.

Lees verder onder de foto

“Hoe wij naar een duurzame toekomst kijken? We mogen best trots zijn op wat we al gerealiseerd hebben. We kijken steeds uit naar nieuwe initiatieven. Je voelt dat het thema bij de mensen leeft. De gedachte dat het anders kan, trekt veel mensen aan. UNILIN speelt daar graag op in.
We zijn dan ook tevreden wanneer we zien dat mensen zelf initiatieven nemen (tijdens de middag joggen, organiseren van yogalessen). Het is een teken dat onze duurzame aanpak op het juiste spoor zit.”
 

Lees verder onder de foto

Kristof Van Hoye, category manager facilities UNILIN, en het team van WAAK Green & Clean (foto onderaan).
 

UNILIN, WAAK en duurzaam ondernemen: een win-win

“Duurzaam ondernemen wint terrein. Bij UNILIN, producent van onder meer Quick-Step-vloeren, maakt het al decennialang deel uit van ons DNA. Duurzaam denken is een noodzakelijke voorwaarde in elke schakel van ons bedrijf. Duurzaamheid gaat om veiligheid op de werkvloer, een laag energieverbruik, een dalende CO2-uitstoot en een minimale impact op het milieu”, stelt Kristof Van Hoye, category manager facilities bij UNILIN.

“Onder de vlag van duurzaamheid valt ook investeren in de maatschappij waarin je onderneemt. Zo steunen wij diverse projecten in onze omgeving maar dragen wij ook ons steentje bij tot een duurzame en sociale tewerkstelling. Ons groenbeheer besteden we uit aan WAAK Green & Clean. Vier van hun medewerkers staan onder meer in voor de groene zones op onze sites.”

“WAAK creëert al meer dan vijftig jaar duurzame en aangepaste tewerkstelling met kansen tot zelfontplooiing voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook bij UNILIN gebeurt dit op maat van de medewerker, maar met de opdracht en de noden van de klant voor ogen, via één aanspreekpunt. Dat is de teamleider die de taken plant en het team aanstuurt. Wij zien die samenwerking als een echte win-win. WAAK biedt ons professionele en kwalitatieve service. Wij kunnen op onze beurt duurzame en sociale tewerkstelling
een duwtje in de rug geven.”

Tekst: Wieland De Hoon Foto: Carlo Verfaille