Verisure Securitas Direct investeert in interne mobiliteit

0
688

Zee aan mogelijkheden

Verisure Securitas Direct, dat zich specialiseert in beveiligingssystemen en -diensten voor gezinnen en zelfstandigen, wil zijn medewerkers steeds verder zien ontwikkelen. “Een recent actieplan moet de interne mobiliteit verhogen”, vertelt HR-director Jim Verstraete. Een eerlijk en herkenbaar verhaal.
Storytelling

“Onze bedrijfscultuur blonk niet altijd uit in transparante communicatie”, erkent Jim Verstraete, hoofd HR bij Verisure Securitas Direct in België en Nederland. “Hierdoor bleven onze medewerkers vaak zitten en deelden ze hun ambitie niet.”

Een actieplan pakte de communicatie, de bedrijfscultuur en het peoplemanagement aan. “We merkten dat onze medewerkers verrassend weinig af wisten van ons bedrijf. Via kwartaalmeetings maakten we een start om hen te betrekken. Deze sessies werden steeds interactiever en legden de basis om processen te duiden, silo's af te breken en medewerkers nieuwsgierig te maken.” Zo moeten nieuwe displays in de verschillende vestigingen, met onder andere updates en interne vacatures, medewerkers prikkelen.

Werkorganisatie

Als tweede speerpunt herdefinieerde Verisure Securitas Direct de bedrijfs- en werkorganisatie. “Voortaan zijn er bijvoorbeeld collega's die elkaar back-uppen op sleutelprocessen. Of medewerkers die taken van een teamleader overnemen”, illustreert Verstraete.

Ook het performancemanagement wordt vernieuwd. “Daarbij vragen we, onder andere via workshops, actief naar de ambitie van de werknemers. In functie hiervan is ook ons learning & development-team altijd toegankelijk”, stelt hij. “Voorts investeren we in een zesmaandelijkse opleiding en begeleiding voor onze peopleleaders. Dit om het vertrouwen van elke werknemer te verdienen en gezamenlijk het pad van de continue ontwikkeling te bewandelen.” Of hoe al deze initiatieven de interne mobiliteit moeten bevorderen.

Storytelling