Waarom moet je Sigi aanwerven?

0
246

Solliciteer eens met een website

Siegfried Schutijzer solliciteerde voor een interne job bij Aquafin. Niet met een (saaie) sollicitatie- en motivatiebrief. Wel met een website.

“Ik was halverwege alinea twee. En toen dacht ik: voor een job waar toch wat creativiteit aan te pas komt, kom je toch niet weg met een simpele brief?” Aan het woord is Siegfried Schutijzer (43), die vier jaar aan de slag is bij Aquafin waarvan eentje bij de communicatiedienst, als adviseur. En dat was nu net die job waar hij ruim een jaar geleden intern voor solliciteerde.

En Siegfried – Sigi voor de vrienden (en collega’s) – gooide het toen dus over een andere boeg. “Ik heb mijn motivatiebrief in een soort onlineverhaal gegoten, aangevuld met foto’s en YouTube-filmpjes”, stelt hij. “Ik was er met mijn website gelukkig wel in geslaagd om de lelijke banners te doen verwijderen door in te tekenen op een tijdelijk en gratis professioneel abonnement”, zegt hij met een lach.

Siegfried had er zowaar een speciale URL voor voorzien: waarom-moet-je-Sigi-aanwerven.nl. “Met ook een rubriek hoe ik de dienst zag en – goed bedoeld – wat eventueel nog beter kon”, vertelt hij. “Ik heb dat toen onder andere overlopen met de mensen van HRM en met Valérie, de teamleader. Zij vonden het leuk om eens iets anders te krijgen dan een sollicitatiebrief.”

Zou hij het vandaag nog doen? “Dat denk ik wel. Mogelijk met nog meer inhoud en alvast iets luchtiger. Mijn site was toen nogal donker, maar viel in elk geval op”, vertelt hij. Dat hij nu een gouden tip heeft prijsgegeven om elke (interne) vacature te scoren, betwijfelt hij sterk. “Als je voor pakweg de boekhouding of als ingenieur bouwkunde studeert, dan is zo’n website niet echt aan de orde. Deze methode past dus zeker niet bij alle functies.”
 

Tekst: William Visterin