Zeven eigenschappen om effectief te zijn

0
539

Als iedereen management lesgever wordt

Jo Strobbe is processmanager bij HR- & well-being-partner Attentia. Ze brengt processen in kaart en giet, zoals ze het zelf uitlegt, afspraken in bepaalde vormen. Maar tegelijk is Jo ook lesgever. Samen met enkele collega’s werd ze via een opleiding van het Covey Institute zelf trainer.

Centraal staat het boek en de filosofie rond ‘zeven eigenschappen van effectief leiderschap’. Hierin geeft auteur Stephen Covey aan hoe we de kwaliteit van ons werk-, privé- én gezinsleven kunnen veranderen aan de hand van zeven eigenschappen.

“Eigenlijk kun je de zeven eigenschappen (zie kader) opdelen in twee grote delen”, vertelt Jo. “Bij de eerste drie draait alles om een overwinning op jezelf. Bij de volgende drie gaat het om een overwinning met je omgeving. En de laatste geeft tips hoe je het dagelijks volhoudt”, vertelt ze. “In totaal krijg je een raamwerk dat erg logisch is en chronologisch wordt opgebouwd.”

Heeft ze er voor zichzelf ook tips aan over gehouden? “Zeker. Zo ben ik me veel meer bewust van de keuzes die ik maak. Men zegt vaak dat je ‘moet’ gaan werken, maar eigenlijk moet je zien dat je er zelf voor kiest om te gaan werken”, stelt ze. “Een andere tip draait om je reacties op onverwachte gebeurtenissen. Hierbij ben je altijd verantwoordelijk voor je eigen reactie en de gevolgen daarop”, vertelt ze. “Weet ook dat de context altijd een rol speelt. Zo kijken wij met een bepaalde bril naar mensen. Echte leiders beseffen dat ze die bril ophebben. Ze kijken anders en pakken het ook anders aan.”

Opvallend is dat de Covey-opleiding, die over twee dagen loopt en bij Attentia voor elke medewerker toegankelijk is, door diverse profielen wordt gegeven. “Het gaat bij de lesgevers zowel om managementprofielen als om profielen zoals ikzelf zonder echt team, die binnen een organisatie wel veel opsteken. En bij de deelnemers van elke cursus zit ook een mix van profielen. Of hoe we van elke medewerker leiderschap verwachten.”

Wat zijn de zeven eigenschappen?

De titel ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen R. Covey zegt het helemaal. We overlopen ze alle zeven:

1. Wees proactief. Je bent verantwoordelijk voor je eigen leven. Ons gedrag is afhankelijk van ónze beslissingen, niet van onze omstandigheden.

2. Begin met het einddoel voor ogen. Een bepaald project dat je wilt behalen. Op persoonlijk vlak kan dat bijvoorbeeld zijn: meedoen aan de marathon van Antwerpen op 28 april.

3. Belangrijke zaken eerst. Het aspect timemanagement.

4. Denk win-win. Hiervoor moet je een beroep doen op kwaliteiten als zelfbewustzijn, voorstellingsvermogen, geweten en onafhankelijke wil.

5. Eerst begrijpen … dan begrepen worden. Empathisch luisteren houdt in dat je je verplaatst in de ander.

6. Synergie. Of hoe creativiteit en communicatie ervoor zorgen dat één en één drie wordt.

7. Houd de zaag scherp: onderhoud jezelf op lichamelijk, spiritueel, geestelijk en sociaal-emotioneel vlak.

Vier leiderschapsgedragingen bij Attentia

Vanuit haar waarden (customer focus, ownership, connected, excellence & positive focus) stelde Attentia vier leiderschapsstijlen op. Die komen overal terug: bij personeelsactiviteiten of als kubus (en geheugensteuntje) op het bureau van de medewerkers.

1. Trusted Advisor: Handel proactief, klantgericht en treed op als een raadgever.
2. Collaborative Challenger: Daag jouw collega’s uit om het beste van zichzelf te geven.
3. Disciplined Entrepreneur: Neem initiatief en werk doelgericht en gedisciplineerd met oog op het resultaat.
4. Change Champion: Laat verandering jou niet afschrikken. Omarm het.

Tekst: William Visterin